13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Το TikTok στο δρόμο του… Spotify! Έχει στα σκαριά τη δική του υπηρεσία για music streaming!

    Το TikTok αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις πιο πετυχημένες social media πλατφόρμες, έχοντας παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Όπως όλα δείχνουν, οι δαιμόνιοι υπεύθυνοι της ByteDance έχουν ακόμη πιο τολμηρά σχέδια για το μέλλον, καθώς σκοπεύουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, να προχωρήσουν στο launch μια υπηρεσίας που θα προσφέρει μουσική streaming στο πρότυπο του Spotify.

    Ο κόσμος της μουσικής βιομηχανίας δεν είναι άγνωστος για το TikTok, καθώς στο παρελθόν η δημοφιλής social media platform έχει ωθήσει πολλούς users να έρθουν σε επαφή με νέους καλλιτέχνες και να γνωρίσουν καλύτερα τα τραγούδια τους. Σύμφωνα λοιπόν με έναν έγκριτο insider, ήδη η ByteDance έχει καταθέσει μια πατέντα στην αρμόδια αμερικανική υπηρεσία, με την ονομασία «TikTok Music». Σύμφωνα με τα όσα έχει καταφέρει να «αλιεύσει» ο εν λόγω insider, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στους users να αγοράζουν, να αναπαραγάγουν, να κατεβάζουν μουσική, τραγούδια, ολόκληρα albums και lyrics. Παράλληλα, θα μπορούν να πραγματοποιούν live streams, αλλά και να κάνουν comments σε μουσική, τραγούδια και albums. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργός εταιρεία του TikTok τρέχει ήδη ένα streaming app, ονόματι Resso (το οποίο όμως είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην Ινδία, στη Βραζιλία και στην Ινδονησία), πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας TikTok Music.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles