15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To unlock ενός Android που δυσκολεύει το FBI

    Είναι αλήθεια πως το FBI δεν τα πάει πολύ καλά με τη σύγχρονη τεχνολογία. Μάλλον όπως κάθε διωκτική αρχή, έχει ένα ζητηματάκι με τις μη παραδοσιακές τεχνικές.

    Ένας προαγωγός στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Dante Dears, είχε δημιουργήσει ένα σύλλογο προαγωγών που εξωθούν κορίτσια στην πορνεία. Το 2005, ο Dears είχε καταδικαστεί για την κακοποίηση μίας 15χρονης πόρνης, αφού την χτύπησε γιατί προσπαθούσε να σταματήσει από αυτή τη «δουλειά».

    Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου προαγωγών (Pimpin’ Hoes Daily λέγεται η συμμορία – σύλλογος) αποφυλακίστηκε πριν ένα χρόνο, νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε η ποινή του και είναι υπό την επιτήρηση της αστυνομίας. Μία πηγή ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι ο Dears παραβιάζει τους όρους αποφυλάκισής του, καθώς εξακολουθεί και διαχειρίζεται ιερόδουλες, με την χρήση ενός smartphone, την κατοχή του οποίου είχε αρνηθεί στην αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί έψαξαν στο σπίτι του, βρήκαν το τηλέφωνο, αλλά προσπάθησαν πολλές φορές να ξεκλειδώσουν τη συσκευή, λανθασμένα, με αποτέλεσμα να την κλειδώσουν για τα καλά.

    Οι αστυνομικοί του FBI ζήτησαν από δικαστή να εκδώσει ένταλμα προς τη Google, υποχρεώνοντας την εταιρεία να συνδράμει στο «ξεκλείδωμα» του τηλεφώνου. Κι όχι μόνο αυτό. Το FBI ζητά από την Google μία σειρά από άλλες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο smartphone, όπως:

    • Το όνομα του συνδρομητή, τη διεύθυνση που έχει δηλώσει, το ΑΜΚΑ του, το username και το password.
    • Όλες τις λίστες επαφών, είτε αυτές είναι emails, είτε τηλέφωνα.
    • Την ώρα και την διάρκεια επίσκεψης σε κάθε ιστοσελίδα
    • Όλα τα SMS και MMS που είχε λάβει ή στείλει ο χρήστης από τη συσκευή.
    • Όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή λογαριασμούς Instant Messaging που είχε χρησιμοποιήσει ο χρήστης στη συσκευή.
    • «Προφορικές και/ή γραπτές οδηγίες ώστε να παρακαμφθεί το «pattern lock» που έχει εγκατασταθεί στο τηλέφωνο
    • Όλους του όρους αναζήτησης, Ιστορικό περιήγησης στο Internet και GPS data που έχει αποθηκεύσει η Google για το τηλέφωνο.

    Καλό λοιπόν το αστειάκι με τον προαγωγό που έφτιαξε σύλλογο…. Το σοβαρό ζήτημα, όμως, είναι τα παραπάνω. Δηλαδή, πόσα πράγματα και για πόσο καιρό αποθηκεύονται στη συσκευή μας; Πολλά. Και η Google, όπως κάθε εταιρεία, υποχρεούται να συνταχθεί με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

    Πηγή: Ars Technica, The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles