18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To Vodafone TV παρουσιάζει τον Pablo, τον 1ο παιδικό ήρωα με αυτισμό και σε καλεί να γίνεις εσύ ο πρωταγωνιστής

    Ο Pablo, η πρώτη παιδική σειρά με κεντρικό ήρωα ένα παιδί με αυτισμό, έρχεται στην Ελλάδα μέσα από το Vodafone TV, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους καθημερινούς ήρωες με αυτισμό να πρωταγωνιστήσουν στη μεταγλώττισή της.

    Ήξερες ότι…
    Ο αυτισμός είναι πολύ πιο συνηθισμένος από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν την αύξηση των ποσοστών ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού (1 στα 68 άτομα, σύμφωνα με έρευνες διεθνών οργανισμών). Η αύξηση αυτή εντοπίζεται κυρίως λόγω του καλύτερου και σαφέστερου ορισμού των διαταραχών του φάσματος, αλλά και των καλύτερων μεθόδων εντοπισμού τους. Στην Ελλάδα κατά αντιστοιχία, συμπεριλαμβάνοντας το μέγεθος της μέσης Ελληνικής οικογένειας, το 5% του πληθυσμού έρχονται καθημερινά σε επαφή με τη διαταραχή, γεγονός που καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για συνολική ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άρση του στιγματισμού.

    Pablo -Vodafone TV

    Γνώρισε τον Pablo
    Η σειρά Pablo, υποψήφια για Bafta και βραβευμένη ως η Καλύτερη Προσχολική Σειρά στα Broadcast Awards 2019, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και εξερευνά το πως τα παιδιά με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους. Κάθε επεισόδιο της σειράς διηγείται και μια διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας του Pablo συνδυάζοντας live action και κινούμενα σχέδια. Ο Pablo χρησιμοποιεί τις μπογιές του για να μετατρέψει τις δυσκολίες που συναντά σε φανταστικές εμπειρίες και να ζωντανέψει τα συναισθήματά. Έτσι, καταφέρνει να αντικρύσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση.

    Γίνε εσύ η φωνή του Pablo
    Από την Τρίτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, μέχρι και την Τετάρτη 17 Απριλίου, όλα τα παιδιά με αυτισμό θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετέχουν στην μεταγλώττιση της πολυαναμενόμενης σειράς δίνοντας τη φωνή τους στο Pablo.

    Όλες οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από μια ομάδα ειδικών, επαγγελματιών γύρω από το θέμα του αυτισμού, με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου οργανισμού The Happy Art. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα.

    Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία επιλογής καθώς και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι για όλους, στον παρακάτω σύνδεσμο: vodafone.gr/tv/PabloGreece

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles