BREAKING

«Ο Ω-μάμα θα μας αλλάξει τα φώτα»

Των ΜΑΡΙΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΜΟΥΡΗ

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Φυσικά το Διαδίκτυο πήρε φωτιά και τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Με αρκετό... συνωστισμό λειτούργησε το διαδικτυακό «πολιτικό καφενείο» στο enet.gr, όπου δεκάδες ήταν τα σχόλια των αναγνωστών.

Η αποχή, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Αθήνα, αλλά και οι ανατροπές του β' γύρου στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας ήταν φυσικό να μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Επιλέγουμε μερικά χαρακτηριστικά σχόλια:

- Είναι άλλο το «γυρίζω την πλάτη μου στο μέλλον» από το «γυρίζω την πλάτη μου στη δημοκρατία».

- Σγουρέ, λέω να πας τους ψηφοφόρους σου σε καμιά ταβέρνα να τους κεράσεις. Θα χωρέσουν.

- Αν το ΠΑΣΟΚ πάρει τελικά 7 περιφέρειες συνολικά, είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δίνουμε στον Ω-μάμα το άλλοθι που ήθελε για να μας αλλάξει κι άλλο τα φώτα.

- Από αύριο η Αθήνα θα έχει ακροδεξιούς στο δήμο λόγω της αποχής. Περαστικά μας...

- Ολοι μιλούν σαν νικητές όταν αδιαμφισβήτητος νικητής είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος...

- Η κατάρρευση του πολιτικού κατεστημένου στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη και κανείς από τους πολιτικούς μας δεν καταλαβαίνει τίποτα. Η οργή του κόσμου από βουβό ποτάμι θα γίνει καταρράκτης. Το θέμα είναι πότε...

- 50,03% στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης... Θρίλερ γουστάρεις, Μπουτάρης!

- Να δω τον Ανθιμο να δίνει το χρίσμα του δημάρχου στον Μπουτάρη... και τι στον κόσμο!

Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης του Διαδικτύου (όπως το Facebook και το twitter) πλημμύριζαν με ατάκες κάθε τύπου - ενθαρρυντικές, απαισιόδοξες και καυστικές, όπως:

Από προφίλ χρηστών στο Facebook

* «Εχει πάντα πλάκα όταν πέφτουν οι μάσκες της σοβαροφανούς επιχειρηματολογίας και αντιπαράθεσης υψηλού τάχα επιπέδου, και φανερώνεται η πρωτόγονη και αγελαία φύση των κάθε μορφής "εκλογών". Οξύμωρο βέβαια το ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ για γέλια...». Γ.Κ.

* «Επιτέλους! Μία ελπίδα αχνοφαίνεται μέσα στο ζοφερό κλίμα των τελευταίων μηνών... Για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τον Γιώργο Καμίνη στα μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου στα αμφιθέατρα της Σαριπόλων και της Οικονομίδου, η αλλαγή παίρνει σάρκα και οστά!» Κ.Α.

* «Διπλό μέσα στον Πειραιά! Ούτε... δήμαρχο δεν μπορεί να βγάλει ο Μαρινάκης που στήριζε Μίχα και βγήκε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Μιχαλολιάκος!» Π.Π.

Από σχόλια χρηστών στο twitter

* «Αν στις εκλογές ψήφιζαν όσοι ψηφίζουν στο Χ-Factor θα είχαμε μόνο 10% αποχή» TheRedRoom.

* «Τεχνοκράτες και δημιουργοί στο τιμόνι της χώρας αυτήν τη δύσκολη στιγμή». tsigos

* «Από πανό στην οδό Τσιμισκή: Παναγιότατε γουστάρεις δεν γουστάρεις, δήμαρχος ο Μπουτάρης!» igkros

* «Η αποχή από τις εκλογές θυμίζει αποχή από το σεξ....οδηγεί στη μα...α!» Stella_Fa

* «Μπορεί να μη συμφωνήσουμε ποτέ στο σουβλάκι αλλά καταφέραμε να βγάλουμε κι οι 2 καλούς δημάρχους» nerinaki

* «Ποτέ άλλοτε τόσοι άνθρωποι δεν χάρηκαν τόσο πολύ με το εκλογικό αποτέλεσμα που απέσπασαν τόσο λίγοι» chriszlatis

* «Παναθηναϊκός... δήμαρχος Πειραιά!» MaryLP4ever

Και, ίσως, το καλύτερο σχόλιο της εκλογικής νύχτας: «Κουίζ: Ρασοφόρος σε μπαρ της Θεσσαλονίκης με πολιτικά πίνει το τέταρτο ουίσκι. Πρώτο γράμμα Α» vaminathens. *

Εγραψαν στα blogs

* http://tsougdw.blogspot.com: «Νομίζω πάντως πως οι πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελάνε, μέχρι να... τους κοπεί το γέλιο!»

* http://e-cynical.blogspot.com: «Είστε ακόμα χαμένοι στη μετάφραση, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσετε το μήνυμα των εκλογών; Μάταιος κόπος. (...) Ο,τι και να ψηφίζατε, το μήνυμα ήταν ένα και μοναδικό: ο λαός κατανοεί και συναινεί στην απόλυτη πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου».

* http://greki-gr.blogspot.com: «Κέρδισαν όλοι εκείνοι που προσπαθούν να οικειοποιηθούν το ποσοστό της αποχής (53,23%) και το ποσοστό των άκυρων-λευκών (11,67%)».

* http://egoetsitovlepo-egoetsitovlepo.blogspot.com: «Τι είχα γράψει πριν από τις εκλογές; Οτι θα πάρει το μάθημά του από τον ελληνικό λαό; Θεέ μου, τι να σκεπτόμουν άραγε εκείνη την ώρα και έγραψα τέτοια ανοησία; Α, ναι, θυμήθηκα... έγραφα ότι ο Ελληνας δεν ευνουχίζεται... Μωρέ και ευνουχίζεται, και λοβοτομημένος είναι, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο έχει πάθει τώρα τελευταία και δεν αντιδρά».

0 Comment