14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    To WebOS ζει! (Ελαφρά αλλαγμένο)

    Μετά το meeting των κεφαλών της HP για την τύχη του λειτουργικού WebOS εχθές το βράδυ, η Meg Whitman έδωσε μία σύντομη συνέντευξη στο Tech Crunch τοποθετώντας την εξέλιξη ενός λειτουργικού που κατόρθωσε να μαγέψει τους χρήστες του.

    Η απόφαση της HP να σταματήσει να παράγει smartphones που θα “τρέχουν” WebOS είναι αμετάκλητη. Το πλάνο της εταιρίας είναι να κάνει το λειτουργικό open source και να συνεχίσει να επενδύει σε αυτό, με την διαφορά πως βλέπει περισσότερο πιθανόν να το χρησιμοποιήσει σε συσκευές tablets. Πότε; Σίγουρα όχι μέσα στο 2012. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Marc Andresseen τοποθετεί το ενδεχόμενο ενός επόμενου WebOS tablet από την HP περί το 2013.

    Εν τω μεταξύ στο άμεσο μέλλον της HP αυτό που θα μας δείξει είναι ένα Windows 8 tablet, ενώ η προσοχή της θα είναι περισσότερο στραμμένη στις επαγγελματικά της προϊόντα, παρά τα καταναλωτικά.

    Εν τάξει, είμαστε σίγουροι πως η HP θα συνεχίσει να ζει. Πρόκειται άλλωστε για μια τεράστια εταιρία, η οποία μάλιστα, φαίνεται να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τότε που ανέλαβε η Whitman. Το βασικό είναι πάντως ότι το λειτουργικό που θαυμάσαμε θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, έστω και διαφοροποιημένο, περισσότερο ελεύθερο, άρα και περισσότερο πιθανό να υιοθετηθεί και από άλλους κατασκευαστές. Αυτά δεν είναι κακά νέα, έτσι;

    Πηγή: Tech Crunch

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles