24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    To website που σε κάνει «ρόμπα» από τα public status updates που κάνεις στο Facebook

    p

    Όταν δημοσιεύεις κάτι στα κοινωνικά δίκτυα, η ένοια του ιδιωτικού, παύει να υφίσταται. Το έχουμε πει πολλές φορές, θα το πούμε άλλη μία: οτιδήποτε γράφετε στα κοινωνικά δίκτυα, είναι δημόσιος λόγος. Επίσης, πολλές φορές σας έχουμε επισημάνει να προσέχετε τι δημοσιεύετε και ποιοι το βλέπουν αυτό.

    Αλλά να υπάρχει ένα website που «εντοπίζει» τα δημόσια status updates σας και να σας κάνει ρόμπα; Ναι, γίνεται αυτό. Το όνομά του είναι weknowwhatyouredoing.com και η «δουλειά» του είναι να δημοσιεύει status updates με τους εξής απλούς γνώμονες:

    • Ποιος θέλει να απολυθεί
    • Ποιος ήπιε το προηγούμενο βράδυ
    • Ποιος κάνει ναρκωτικά
    • Ποιος άλλαξε πρόσφατα τον αριθμό του τηλεφώνου του

    Όσο κι αν εξακολουθεί να σας φαίνεται παράξενο, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, πολλοί άνθρωποι, που δεν έχουν ιδέα ότι όταν ποστάρουν δημόσια κάτι, όπως το πόσο μισούν το αφεντικό τους, μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε.

    Το weknowwhatyouredoing.com είναι το δημιούργημα ενός 18χρονου από τη Μεγάλη Βρετανία, του Callum Haywood. Αρχικά, στο site, ο 18χρονος προγραμματιστής, τα δημοσίευε όλα χωρίς καμία προστασία. Ονόματα, links στα προφίλ, αριθμούς τηλεφώνων, επωνυμίες εταιρείων. Όσο γινόταν δημοφιλές, όμως, το site, αποφάσισε να «αποκρύπτει» κάποιες πληροφορίες «για να μην έχει μπερδέματα με το νόμο», όπως είπε. Τις προηγούμενες μέρες, ο Haywood, πρόσθεσε και την δυνατότητα δημοσίευσης των τοποθεσιών και των check in στο Foursquare, μόνο και μόνο για να το κάνει χειρότερο.

    Την επόμενη φορά που θα δημοσιεύσετε ένα δημόσιο status update που θα γράφει «Μισώ τόσο το αφεντικό μου τον Μάκη που εύχομαι να πεθάνει, ή καλύτερα να τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια» ή ότι «το τσιγαριλίκι εχθές το βράδυ ήταν κόλαση» να θυμάστε ότι μπορεί να βρείτε το status update σας, ίσως και την φωτογραφία σας, τόσο σε ένα site όπως το weknowwhatyouredoing.com, αλλά και στο γραφείο του λογιστηρίου ή της αστυνομίας.

    Κι αν εξακολουθείτε να έχετε ένα ύφος «μα γιατί;» όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας συμβουλεύουμε να κλείσετε το υπολογιστή σας και να ασχοληθείτε με το κέντημα και όχι τα κοινωνικά δίκτυα. Φιλικά πάντα…

    Πηγές: Gizmodo, BetaBeat

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles