21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το ξέρατε αυτό; Ίσως λέτε λάθος τα ονόματα από τις συσκευές της Apple!

    Να κάτι που μπορεί να μη μας είχε απασχολήσει και πολύ, αλλά ο Phil Schiller, Αντιπρόεδρος Marketing της Apple μας κάνει να το σκεφτούμε. Έχουν πληθυντικό τα προϊόντα της Apple και αν ναι ποιος είναι αυτός; Είναι σωστό να λέμε iPhones και iPads; Κάτι άλλο;

    iphone

    Η απάντηση που έδωσε μέσω ανταλλαγής tweets το στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας είναι σαφής. Όχι, δεν πρέπει ποτέ να πείτε iPhones, iPads και Macs. Είναι λάθος!

    Ο Schiller σημειώνει ότι δεν πρέπει να λέμε στον πληθυντικό τα προϊόντα της Apple, καθώς ανήκουν στις… λέξεις εκείνες που είναι ίδιες σε ενικό και πληθυντικό. Π.χ. θα πούμε “Ι have 3 Macintosh” και αυτό αρκεί. Αν πάλι θέλουμε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσσουμε πληθυντικό, μπορούμε να το κάνουμε με τον εξής τρόπο: “Ι have 3 Macintosh Computers.

    Όχι πληθυντικός λοιπόν στα προϊόντα του Cupertino, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι στις απόψεις του Schiller συνηγορεί και η ίδια η Apple η οποία σε official style guide της προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές.

    Trademarked product names: Form the plural of trademarked product names by adding the plural generic noun to the singular product name.
    Correct: Mac computers, MacBook Pro computers, iMac computers
    Incorrect: Macs, MacBook Pros, iMacs

    Μάθαμε κάτι και σήμερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles