BREAKING

0

Το Xperia 5 προστίθεται στις ναυαρχίδες της Sony για να προσφέρει δημιουργικές εμπειρίες ψυχαγωγίας σε μια κομψή και συμπαγή σχεδίαση

Η Sony συνεχίζει την εξέλιξη της smartphone συλλογής της με την παρουσίαση του Xperia 5, την τελευταία προσθήκη στις ναυαρχίδες της, φέρνοντας τις βασικές τεχνολογίες του Xperia 1 σε ένα συμπαγές και κομψό σχεδιασμό.

Xperia 5 Lifestyle (3)

«Με το Xperia 5 έχουμε φέρει ό,τι αγάπησαν οι πελάτες μας στο Xperia 1 με έναν μικρότερο σχεδιασμό, πάντα με την πιο πρόσφατη και βραβευμένη τεχνολογία της Sony», δήλωσε ο Mitsuya Kishida, Πρόεδρος της Sony Mobile Communications. «Το Xperia 5 συνεχίζει να προσφέρει ασυμβίβαστες επιδόσεις και κορυφαίες εμπειρίες σε ένα smartphone, μόνο με τη Sony.»

Προηγμένη τεχνολογία σε κομψή και συμπαγή σχεδίαση

Xperia 5 Family (3)

Το Xperia 5 παρέχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Xperia 1 σε ένα μικρότερο σώμα, ενώ διατηρεί την οθόνη 21:9 CinemaWide. Το κομψό, μεταλλικό πλαίσιο προστατεύεται με τη βοήθεια ανθεκτικού γυαλιού Corning Gorilla Glass 6 στο μπροστινό και πίσω μέρος, ενώ η πιστοποιημένη από το Xperia 5 IP65/IP68 ανθεκτικότητα στο νερό προστατεύει από τα υγρά στοιχεία.

Η οθόνη 21:9 CinemaWide προσφέρει μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια και είναι ιδανική για την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εφαρμογών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία διαχωρισμένης οθόνης γρήγορα και εύκολα με την αίσθηση «Side», την εφαρμογή πολλαπλών παραθύρων 21:9 ή μέσω φωνητικής εντολής.

Τρεις κάμερες, τρεις φακοί, ατελείωτες δυνατότητες

Xperia 5 Family (1)

Το Xperia 5 διαθέτει τον BIONZ X επεξεργαστή για κινητά και μια προηγμένη κάμερα τριπλού φακού με αισθητήρες 12MP και σταθεροποίηση εικόνας Optical SteadyShot. Με έναν 16χιλ. για εξαιρετικά ευρείας γωνίας λήψεις φακό, έναν ευέλικτο φακό 26mm και έναν 52mm φακό για πορτρέτα και τηλεφακό (35mm ισοδύναμο), είστε έτοιμοι για κάθε περίσταση.

Στο Xperia 1 παρουσιάσαμε την παγκόσμια πρώτη εφαρμογή του «Eye AF» σε smartphone και με το Xperia 5 εξελίσσουμε αυτήν την τεχνολογία με επιπλέον βελτιώσεις κάμερας, τις οποίες έχουμε πάρει από τις φωτογραφικές μηχανές Alpha της Sony. Με το Xperia 5 μπορείτε να παρακολουθείτε τη δράση με συνεχείς λήψεις σε ριπές έως 10 fps AF/AE (Αυτόματη εστίαση και αυτόματη έκθεση). Το Xperia 5 έχει επίσης αυξημένους υπολογισμούς AF/AE έως 30fps, επιτρέποντάς σας να καταγράφετε κινούμενα θέματα με εστίαση ακριβείας.

Καταγράψτε εκπληκτικές εικόνες χαμηλού φωτισμού με τον φωτεινό φακό F1.6, τον αισθητήρα εικόνας με 1,4μm pixel pitch και «Dual Photo Diode». Σε συνδυασμό με την τεχνολογία μείωσης θορύβου RAW, το Xperia 5 παράγει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες χαμηλού φωτισμού.

Σε συνέχεια του Xperia 1, το  Xperia 5, επίσης, προάγει την κινηματογράφηση από ένα κινητό τηλέφωνο στο επόμενο στάδιο, έχοντας την υποστήριξη των μηχανικών του επαγγελματικού τμήματος ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony. Το Cinema Pro της CineAlta έχει βελτιωθεί περαιτέρω, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε πολλαπλά έργα με διαφορετικές ρυθμίσεις, καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση της ισορροπίας λευκού, της χειροκίνητης εστίασης και των επιπέδων ηχογράφησης για μαγνητοσκοπήσεις, ακριβώς, όπως προβλέπεται από τον δημιουργό. Για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, σάς δίνεται πλέον η δυνατότητα να «κόψετε» μεμονωμένα κλιπ και να τα συγχωνεύσετε για λήψη κινηματογραφικών ταινιών εν κινήσει με επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Νέο χαρακτηριστικό για το Xperia 5, η λειτουργία «Photography advice» που αποτρέπει φωτογραφικές αστοχίες κατά την διάρκεια των λήψεων, όπως το δάχτυλό σας μπροστά από το φακό της κάμερας ή λήψη ανθρώπου με τα μάτια κλειστά, διασφαλίζοντας πάντα την τέλεια φωτογραφία.

Το Xperia 5 είναι, επίσης, συμβατό με την εφαρμογή Imaging Edge Mobile της Sony που σας επιτρέπει να μεταφέρετε εικόνες από τη συμβατή Alpha ή Cyber-shot φωτογραφική σας μηχανή, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ποιότητα λήψης αλλά και να μοιράζεστε εύκολα περιεχόμενο, απευθείας από το Xperia 5, στα social media.

Απολαύστε καθηλωτικό περιεχόμενο με οθόνη 21:9 CinemaWide και ήχο Dolby Atmos

Xperia 5 Family (2)

Το Xperia 5 φέρνει την κινηματογραφική αναλογία 21:9 σε μια μικρότερη κλίμακα, για μια εμπειρία προβολής που είναι σύμφωνη με την πρόθεση των δημιουργών.

Η Full HD+ OLED 21: 9 CinemaWide οθόνη 6,1 ιντσών είναι εξοπλισμένη με τις βραβευμένες τεχνολογίες  των BRAVIA τηλεοράσεων της Sony με τεχνολογία X1 για κινητά, που προσφέρει HDR (High Dynamic Range) επεξεργασία για μεγαλύτερη αντίθεση, χρώμα και σαφήνεια.

Το Xperia 5 προσφέρει, επίσης, τη λειτουργία «Creator» της CineAlta, εμπνευσμένη από την αναπαραγωγή χρωμάτων Master Monitor, προσφέροντας ακρίβεια χρωμάτων εν κινήσει. Όπως συμβαίνει και με το Xperia 1, το Xperia 5 έχει επίσης διαβάθμιση τόνων 10-bit, ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει μυριάδα χρωμάτων και παρέχει βαθύτερα μαύρα, ενώ τα χρώματα εμφανίζονται πιο φυσικά. Η οθόνη, μαζί με την πρωτότυπη, ανεπτυγμένη επεξεργασία εικόνας, υποστηρίζει ευρύ διάστημα χρωμάτων ITU-R BT.2020, καθώς και το DCI-P3 με Illuminant D65.

Η ψυχαγωγία ενισχύεται περαιτέρω από το Dolby Atmos, σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment, για μια εκπληκτική εμπειρία που σας καθηλώνει με απαράμιλλο ρεαλισμό, όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά αλλά και τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία του Xperia 5. Ενώ με τις τεχνολογίες ήχου της Sony, τον Hi-Res ήχο τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα, τα DSEE HX και τα στερεοφωνικά ηχεία, έχετε τη δυνατότητα να ακούτε μουσική στην πιο καθαρή μορφή της.

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία ψυχαγωγίας, μπορείτε πλέον να απογειώσετε το παιχνίδι με τον βελτιωμένο «Game enhancer», που σας επιτρέπει να καταγράφετε το παιχνίδι σας με τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης σε 20fps και να συνθέσετε τη φωνή σας με τη δυνατότητα διαμόρφωσης της φωνής.  

Μείνετε συνδεδεμένοι και διασκεδάστε, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

Xperia 5 Lifestyle (4)

Το Xperia 5 διαθέτει τη νέα λειτουργία «Smart connectivity» για να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο βέλτιστο δίκτυο. Χρησιμοποιεί τη μηχανή βαθιάς εκμάθησης της Sony,  (Neural Network Libraries) για την ανάλυση σημάτων Wi-Fi και την πρόβλεψη βραχυπρόθεσμων ζητημάτων συνδεσιμότητας. Η λειτουργία «Smart connectivity» θα μετατραπεί αυτόματα σε LTE, όταν προβλέπει οποιοδήποτε συμβιβασμό στη σύνδεση Wi-Fi, για να διασφαλισθεί ότι έχετε πάντα τη βέλτιστη συνδεσιμότητα.

Το Xperia 5 διαθέτει την τελευταία κορυφαία πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 855 με ενσωματωμένο μόντεμ X24 LTE για βελτιωμένη απόδοση με συνδεσιμότητα Gigabit LTE. Διαθέτει τεχνολογία 4 x 4 MIMO που υποστηρίζει όλες τις ζώνες εμβέλειας LTE, υποστηρίζοντας μοναδικά και τις χαμηλές ζώνες, έτσι ώστε να είστε συνδεδεμένοι ακόμα και σε περιοχές με ασθενή κάλυψη σήματος.

Το Xperia 5 διαθέτει επίσης τη λειτουργία «Smart Stamina», γρήγορη φόρτιση USB PD και μια μπαταρία 3140mAh για ατελείωτες ώρες διασκέδασης, καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Συνδυάστε το Xperia 5 με το στυλ σας επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερα κομψά χρώματα: Μπλε, Κόκκινο, Μαύρο και Γκρι, που δημιουργούν μια κομψή αίσθηση βάθους και χρώματος. Θήκες σε αντίστοιχα χρώματα είναι επίσης διαθέσιμες για το Xperia 5, το «Style Cover View», το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε ειδοποιήσεις και περιεχόμενο ακόμη και όταν το κάλυμμα είναι κλειστό, το «Style Cover Back» που προστατεύει το τηλέφωνό σας από ατυχήματα και το νέο «Style Cover Leather».

Διαθεσιμότητα

Το Xperia 5 θα συνοδεύεται από το λογισμικό Android 9 Pie και θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο του 2019. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν σύντομα. 

0 Comment