18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Youtube δεν προοριζόταν από την αρχή για ιστοσελίδα video μουσικής!

    H μεγαλύτερη ιστοσελίδα video μουσικής δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 και το Νοέμβριο του 2006 είχε ονομαστεί από το περιοδικό Time ως η εφεύρεση της χρονιάς. Ιδρυτές του οι Chad Harley, Steve Chen και Jawed Karim, οι οποίοι ήταν πρώην υπάλληλοι της PayPal.

    YouTube2

    Υπάρχει όμως κάτι που δεν γνωρίζαμε. Το Youtube δεν δημιουργήθηκε γι’αυτό που είναι σήμερα, αλλά προοριζόταν για μια ιστοσελίδα γνωριμιών. Όπως αναφέρει ο Steve Chen, ο ένας εκ των τριών ιδρυτών, ήθελαν να κάνουν κάτι σχετικό με βίντεο πρωτίστως και η ιδέα της ιστοσελίδας των γνωριμιών τους φαινόταν πολύ καλή ιδέα.

    Ξεκίνησαν δίνοντας 20 δολάρια σε γυναίκες προκειμένου να ανεβάσουν ένα προσωπικό τους βίντεο στο οποίο φυσικά θα μιλούσαν για τον εαυτό τους. Κάπως έτσι θα έφτιαχναν ένα διαδικτυακό προφίλ.

    Συγκεκριμένα αυτό:

    Η ιδέα όμως απορρίφθηκε γρήγορα αφού καμία γυναίκα δεν είχε συμφωνήσει στην πρόταση. Η στρατηγική τότε άλλαξε και ο Chen εξέφρασε την άποψη να αφήσουν το θέμα των γνωριμιών και να το αφήσουν ανοιχτό για οποιοδήποτε βίντεο. Έτσι έκαναν και η απόφαση τους δεν ήταν λανθασμένη αφού η Google το 2006 το αγόρασε για 1,6 δις δολάρια. Καθόλου άσχημα.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles