15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Youtube ετοιμάζει συνδρομητική υπηρεσία streaming μουσικής

    Πληροφορίες από το μουσικό site Billboard θέλουν το Youtube να ετοιμάζεται να λανσάρει έως το Δεκέμβριο τη δική του συνδρομητική υπηρεσία music streaming (στα πρότυπα του Spotify), η οποία, ωστόσο, θα μπορούσε να περιλαμβάνει και video.

    YouTube

    Η υπηρεσία θα διατίθεται δωρεάν με διαφημίσεις, οι premium χρήστες, ωστόσο, πληρώνοντας μία συνδρομή, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο μουσικών επιλογών ακόμη και σε ολόκληρα μουσικά albums, χωρίς διαφημίσεις, αλλά και έχοντας τη δυνατότητα να παίρνουν μαζί τους επιλογές της προτίμησής τους ακόμη και offline.

    Η Google φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του Youtube ως “music & video player” από τους χρήστες, τόσο από υπολογιστές όσο και από φορητές συσκευές, δημιουργώντας μία υπηρεσία ανταγωνιστική με ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

    Τελευταίες έρευνες θέλουν εξάλλου το 40% των χρηστών του Youtube να προέρχονται από φορητές συσκευές, στις οποίες η Google φαίνεται ότι θέλει να δώσει ακόμη περισσότερη βαρύτητα. Δεν είναι τυχαίο το πως πριν λίγες μέρες διαβάσαμε ότι πειραματίζεται και για τη δυνατότητα “Background music”, μία σημαντική έλλειψη για το Youtube στα κινητά, που σίγουρα θα είναι διαθέσιμη στη νέα της υπηρεσία.

    Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η νέα υπηρεσία θα περιλαμβάνει (ή όχι) video, ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι η Google (η οποία έχει λανσάρει εδώ και λίγο καιρό τη δική της μουσική υπηρεσία Play Music All Access) έχει ήδη εξασφαλίσει δικαιώματα από μεγάλες δισκογραφικές για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους.

    Για να δούμε τι μας ετοιμάζουν η Google και το Youtube, λοιπόν, το επόμενο διάστημα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles