20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το ζευγάρι που παράτησε τα πάντα και άνοιξε το “Pizza π”, ένα pizza boat στην Καραϊβική!

    Η Tara ήταν κάποτε δασκάλα δημοτικού και ο Sasha απόφοιτος του MIT και προγραμματιστής υπολογιστών στη Standard & Poor’s. Σήμερα ωστόσο έχουν εγκαταλείψει και οι δύο τις καριέρες τους και έχουν φτιάξει ένα μοναδικό …pizza boat στην Καραϊβική όπου ζουν μία διαφορετική μαγευτική πραγματικότητα. Το πλοίο τους ονομάζεται “Pizza π” και αποτελεί ένα μοναδικό concept που εμπνεύστηκε την ιδέα του από τα food trucks. Μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ένα pizza… boat που βρίσκεται στο Christmas Cove στις Παρθένους Νήσους της Καραϊβικής.

    pizza-pi-food-boat-1

    “Το γνωρίζουμε ότι είναι ένα παράξενο concept αλλά πιστέψαμε ότι μπορεί να δουλέψει, καθώς πρόκεται για ένα φαγητό πολύ αναγνωρίσιμο” λέει τώρα η Tara.

    Όσο για τον Sasha, περιγράφει το πώς άφησε τη δουλειά του στη Standard & Poors και έψαξε για κάτι διαφορετικό πριν ακόμη γνωρίσει την Tara. “Περπατούσα συνέχεια όλο και πιο μακριά από το γραφείο μου στο lunch break μου και κάποια στιγμή βρέθηκα σε μία σχολή ιστιοπλοΐας. Αμέσως σκέφτηκα, γιατί να μην ασχοληθώ μ’ αυτό;”.

    10 χρόνια πριν λοιπόν μετακόμισε στο Puerto Rico και κατόπιν στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Εκεί γνώρισε την Tara, παντρεύτηκαν το 2012 και πλέον έχουν φτιάξει αυτό το pizza boat που κάνει τη διαφορά στην περιοχή.

    pizza-pi-food-boat-2

    Εργάστηκαν δύο χρόνια για να φτιάξουν το χώρο (αγοράζοντας το παλιό εγκαταλελειμμένο ιστιοφόρο/μηχανοκίνητο σκάφος) μόνοι τους, αλλά και να το προσαρμόσουν ώστε να διαθέτει ειδική κουζίνα με σύστημα εξαερισμού, DIY πλυντήριο για τα πιάτα, ηλεκτρικό φούρνο για το ψήσιμο της πίτσας και ό,τι άλλο χρειαζόταν για τη μετατροπή του σε ένα ξεχωριστό pizza boat. Τα έφτιαξαν όλα χωρίς καμία βοήθεια και μάλιστα για οικονομία όλο το διάστημα της μετατροπής ζούσαν στο σκάφος και οι ίδιοι.

    pizza-pi-food-boat-3

    Όσο για το πού έμαθαν να φτιάχνουν την πίτσα, καθώς ο Sasha είναι Νεοϋορκέζος βρέθηκαν στο Staten Island και έμαθαν σε μία σχολή εκεί να φτιάχνουν New-York Style pizza απαράμιλλης νοστιμιάς για τους επισκέπτες τους…

    Η Pizza π (από τον αριθμό “π” λόγω της λατρείας τους στα μαθηματικά) άνοιξε τον Νοέμβριο του 2014. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραγγείλουν την πίτσα τους και είτε να την παραλάβουν από το σκάφος είτε να παραδοθεί σ’ αυτούς σε οποιαδήποτε διεύθυνση στο Christmas Cove. Λειτουργεί κάθε χρόνο από το Νοέμβριο έως τον Ιούλιο, παίρνοντας τρεις μήνες ρεπό την περίοδο των τυφώνων. Είναι μάλιστα αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα πρώτα “εστιατόρια” στο TripAdvisor στο St Thomas. Άξιοι!

    pizza-pi-food-boat-4

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles