15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Tom Clancy’s The Division: οδηγός επιβίωσης, tips και χρήσιμες συμβουλές!

    Ξεκινήσατε το Tom Clancy’s The Division και τελικά είναι πιο δύσκολο από όσο νομίζατε; Μην ντρέπεστε, το έπαθαν οι περισσότεροι! Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε εδώ για να μοιράσουμε γνώση και σοφία. Ακόμα και αν ξέρετε τα βασικά, ρίξτε μια ματιά, καθώς ίσως μάθετε κάτι που δεν γνωρίζατε. Ξεκινάμε φυσικά από τα πολύ στοιχειώδη, που όμως διαφεύγουν από αρκετούς παίκτες…

    Tom Clancy's The Division 2

    Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα στο Division που πρέπει να σας γίνουν δεύτερη φύση είναι η Κάλυψη και ο Ανεφοδιασμός…
    Κάλυψη: Δεν παίζετε Doom, δεν παίζετε Quake, ούτε Painkiller. Παίζετε παιχνίδι που έχει στον τίτλο του το όνομα Tom Clancy κι αυτό θα πει ότι δεν μπορείτε να γίνετε σουρωτήρι από εχθρικά πυρά και να μην παθαίνετε τίποτα. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι μπορείτε να βρείτε κάλυψη σε όλες τις κάθετες επιφάνειες, από τοίχους και αμάξια, μέχρι γλάστρες και κιβώτια. Το πιο σημαντικό λοιπόν πράγμα που πρέπει να μάθετε στο Division είναι ότι πρέπει να βρίσκεστε πάντα (ΠΑΝΤΑ) καλυμένοι, όταν είστε σε μάχη. Ακόμα και όταν πρέπει να μετακινηθείτε, κάντε το με κάλυψη (από σημείο κάλυψης, σε σημείο κάλυψης). Ξαναγεμίστε το όπλο σας από κάλυψη. Σημαδέψτε από κάλυψη. Θέλετε να μπείτε στο inventory; Κάντε το από κάλυψη. Όσο γρηγορότερα σας γίνει συνήθεια να βρίσκετε κάλυψη, τόσο περισσότερο θα ζήσετε.

    The Division Guide 1 Kalypsh

    Ανεφοδιασμός: Αυτό είναι επίσης απλό και σημαντικό στον κόσμο του The Division. Σε όλη την πόλη υπάρχουν κιβώτια ανεφοδιασμού, όπου κάνετε restock (σφαίρες, χειροβομβίδες, MediKits, κ.λπ.). Κάθε φορά που βλέπετε ένα τέτοιο restock chest, να το χρησιμοποιείτε: είναι δωρεάν, γίνεται γρήγορα και… δεν έχετε λόγο να μην το κάνετε. Ακόμα και 10 σφαίρες να ξαναγεμίσετε, είναι 10 σφαίρες που λίγο αργότερα ίσως σας σώσουν. Σημειώστε ότι μέσα στις αποστολές, τα restocks βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία (πριν από δύσκολες μάχες ή αναμετρήσεις με bosses). Μην τα αγνοήσετε.

    Αυτές οι δύο ενέργειες, πρέπει να γίνονται αυτόματα – αν το καταφέρετε αυτό, έχετε αυτόματα βελτιώσει τις πιθανότητες. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να προτείνουμε τα εξής:

    Ακόμα και αν είστε μοναχικός λύκος και σας αρέσει να παίζετε μόνος, το Division γίνεται πολύ πιο εύκολο αν παίζετε με παρέα. Μπορεί οι αντίπαλοι να γίνονται ελαφρώς πιο δύσκολοι, ανάλογα με τον αριθμό παικτών στην ομάδα, αλλά αν έχεις παρέα, υπάρχει κάποιος να σε καλύψει, να περικυκλώσει έναν εχθρό, να σε θεραπεύσει ή να σε σηκώσει αν πέσεις κάτω, κ.λπ. Με άλλα λόγια, να παίζετε με παρέα, όσο πιο συχνά γίνεται. Ακόμα και αν δεν υπάρχει αληθινός γνωστός/φίλος, μπορείτε εύκολα να βρείτε συμπαίκτες. Το Matchmaking (ακόμα και με τυχαίους αγνώστους) γίνεται τόσο εύκολα που δεν έχετε δικαιολογίες για να μην το κάνετε. Mπορείτε να ψάξετε για άλλους παίκτες από τον βασικό χάρτη, από τα safe houses, από την είσοδο σε αποστολές ομάδας, ενώ μπορείτε να θέσετε και κριτήρια για την εύρεση συμπαικτών (για αποστολή, για εξερεύνηση ή είσοδο στη Dark Zone).

    The Division Guide 2 group

    Μελετήστε τους εχθρούς σας και μάθετε τα μοτίβα επίθεσής τους. Κάθε εχθρός στο The Division κάνει συγκεκριμένα πράγματα: όσοι κρατάνε ρόπαλα/τσεκούρια θα τρέξουν κατά πάνω σας. Όσοι έχουν χειροβομβίδες, θα τις χρησιμοποιήσουν (προφανώς), αλλά αν τους πετύχετε τη στιγμή που πάνε να τη ρίξουν, θα πέσουν στα πόδια τους και θα αυτο-ανατιναχτούν. Όσοι έχουν φλογοβόλα, μπορούν να γίνουν πολύ εύκολοι στόχοι, αρκεί να τους πλησιάσετε από πίσω: μια σφαίρα στη φιάλη που κουβαλούν, θα τους μετατρέψει σε ωρολογιακή βόμβα. Παρομοίως, κάποιοι μεταφέρουν σε σακίδια χειροβομβίδες ή εκρηκτικά – όταν περάσετε το στόχαστρο σε αυτό το σημείο θα γίνει κίτρινο και αν τους πετύχετε εκεί, θα ανατιναχθούν. Οι snipers μπορούν να σας σκοτώσουν με ένα χτύπημα… αλλά λίγο πριν πατήσουν τη σκανδάλη, θα δείτε μια σύντομη λάμψη από το σημείο που έχουν ταμπουρωθεί. Αν μάθετε τα μοτίβα των αντιπάλων, έχετε κερδίσει τη μισή μάχη.  Μην ξεχνάτε να τρώτε και να πίνετε κάτι! Χωρίς πλάκα, είναι μια λειτουργία που πολύς κόσμος ξεχνάει, αλλά βοηθάει πολύ: εκτός από τα medkits που σας αναπληρώνουν επί τόπου τη χαμένη υγεία, έχετε και ορισμένα αναλώσιμα που μπορείτε να καταναλώσετε για να σας χαρίσουν προσωρινά buffs: το νερό σας δίνει περισσότερη ζημιά ενάντια στους elite εχθρούς, οι κονσέρβες φαγητών σας κάνουν να θεραπεύεστε ταχύτερα, η soda αναπληρώνει γρήγορα τις ειδικές σας δυνάμεις και οι energy bars αφαιρούν αρνητικές καταστάσεις.

    The Division Guide 2

    «Τι να κάνω με τα εξτρά αντικείμενα;» είναι μια αρκετά συχνή ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι παίκτες του The Division. Καθώς παίζετε, θα βρείτε σίγουρα διάφορα όπλα και ρούχα που δεν είναι καλύτερα από αυτά που χρησιμοποιείτε. Απλά τα πράγματα: μην τα πουλήσετε, αλλά «σπάστε» τα για να μαζέψετε πρώτες ύλες (fabric, tools, κ.λπ). Οι πρώτες ύλες είναι πιο σημαντικές για να κατασκευάσετε τα δικά σας αντικείμενα, παρά τα λίγα λεφτά που θα μαζέψετε αν τα πουλήσετε. Εξαίρεση (όταν φτάσετε εκεί) είναι τα μοβ αντικείμενα που δεν δίνουν αρκετά καλές πρώτες ύλες και είναι προτιμότερο να τα πουλήσετε. Σημαδέψτε τα περιττά αντικείμενα με το ‘Mark As Junk’ ένα-ένα (ο κέρσορας θα μετακινηθεί στο επόμενο αντικείμενο) και αφού τα μαρκάρετε όλα, πατήστε στο μαζικό κουμπί καταστροφής, ώστε να «σπάτε» τα αντικείμενα γρήγορα και πρακτικά. Μην ξεχνάτε ότι οι πρώτες ύλες αναβαθμίζονται και μπορούν σιγά-σιγά να σας δώσουν υλικά για τα ισχυρότερα όπλα του παιχνιδιού.

    The Division Guide 3

    Διαλέξτε τον σωστό συνδυασμό ικανοτήτων: μη μένετε σε ένα μόνο σετ ικανοτήτων, αλλά να αλλάζετε, ανάλογα με τις περιστάσεις. Αν παίζετε μόνος και κάνετε αργή εξερεύνηση, ένα turret είναι καλή ιδέα, αλλά αν είστε σε ομάδα και τρέχετε, ίσως είναι καλύτερο ένα ραντάρ. Αν είστε μόνος, είναι καλή ιδέα η ικανότητα αυτοθεραπείας… αλλά αν παίζετε με ομάδα, ίσως είναι καλύτερο να επιλέγετε ένα Healing Station που βοηθάει πολύ κόσμο. Ειδικά σε μια ομάδα, είναι καλό να υπάρχει συνεννόηση και να «μοιράζονται» ρόλοι και ικανότητες. Επίσης, το Ubisoft Club και το UPlay μπορεί να είναι σαχλά συστήματα, αλλά το Club σας δίνει πόντους όταν κάνετε ορισμένα Achievements και με τους πόντους αυτούς μπορείτε να ξεκλειδώσετε μερικά χρήσιμα πράγματα. Μπείτε στο site και ρίξτε μια ματιά: προτείνουμε να εξαργυρώσετε τα Club Points σας σε κλειδιά για σεντούκια της Dark Zone και στα δωρεάν Phoenix Credits (θα σας φανούν χρήσιμα αργότερα). Τις ανταμοιβές τις λαμβάνετε (αφού τις ξεκλειδώσετε από το site), μέσω του reward vendor που βρίσκεται στη βάση σας.
    Μην ξεχνάτε να έχετε ανοιχτά τα μάτια γύρω σας όταν εξερευνείτε. Εκτός από τα εικονίδια των σεντουκιών στο ραντάρ, θα πρέπει να κοιτάτε και στην περιοχή γύρω σας για απλούς πολίτες με ένα περίγραμμα γύρω τους, που θα σας πλησιάσουν για να σας ζητήσουν κάτι. Πάντα να δίνετε αυτό που σας ζητάνε (φαγητό, νερό, κ.λπ) γιατί εκτός από ΧΡ, θα σας δίνουν και διακοσμητικά αντικείμενα. Μην ξεχνάτε όμως, να μην τους σημαδεύετε με όπλα γιατί θα τρομάξουν και θα φύγουν.

    Tom Clancy's The Division 7

    Το Fast Travel είναι εξαιρετικό εργαλείο σε έναν τόσο μεγάλο χάρτη, αρκεί να ξέρετε πού μπορεί να εφαρμοστεί. Εκτός από τη μεγάλη σας βάση, μπορείτε να κάνετε Fast Travel και προς τα safe houses που έχετε ξεκλειδώσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε Fast Travel και στην είσοδο μιας Αποστολής, ενώ πολύ σημαντική είναι και η ικανότητα να κάνετε Fast Travel πάνω σε έναν συμπαίκτη (ειδικά όταν έχετε χαθεί ή δεν ξέρετε που βρίσκονται οι υπόλοιποι της ομάδας). Μπείτε στον χάρτη, βρείτε το γαλάζιο εικονίδιο του συμπαίκτη, επιλέξτε το και κάντε Fast Travel πάνω του.  Ακολουθήστε την προτεινόμενη πορεία του παιχνιδιού: κάντε τις βασικές αποστολές και μετά ακολουθήστε τις οδηγίες που σας μεταφέρουν στις άλλες ζώνες. Συνήθως γίνεται το εξής μοτίβο: ξεκλειδώνετε ένα Safe House, όπου μιλάτε στον υπεύθυνο και διαβάζετε τον χάρτη της περιοχής για να ανοίξουν οι δραστηριότητες. Μην κυνηγήσετε τις δραστηριότητες/encounters (παρά μόνο αν βρεθούν στον δρόμο σας). Προτιμήστε να κάνετε τις Side Missions όλης της περιοχής και μετά μεταφερθείτε στο επόμενο Safe House. Οι Side Missions δίνουν ιδιαίτερα πολλά ΧΡ. Όταν φτάσετε στο 30ο επίπεδο, μπορείτε να επιστρέψετε στις ζώνες και να τις καθαρίσετε για να ολοκληρώσετε και τα διάφορα encounters.

    The Division Guide 4

    Όσο για τη Βάση σας και τις αναβαθμίσεις, ξεκινήστε καλύτερα με την πτέρυγα του Security: το Situation Room δίνει ένα μπόνους 10% στα ΧΡ, ενώ το Canine Unit φανερώνει όλα τα στοιχεία στον χάρτη μιας περιοχής, αφού κάνετε όλες τις Side Missions/Encounters. Και η πτέρυγα του Medical έχει μερικές καλές αναβαθμίσεις, όπως τα Clinic/Quarantine που ξεκλειδώνουν το Recon Pack (μεγαλώνει πολύ την ακτίνα του ραντάρ). Στη συνέχεια κάντε τα Virus Lab/Hazmat Unit για να πάρετε το Support Station Mod: Life Support που είναι σωτήριο για την ομάδα (θεραπεύει και σηκώνει αυτόματα τους πεσμένους συμπαίκτες στην περιοχή). Και μερικά κολπάκια για τη μάχη: μπορείτε να κάνετε ‘suppress’ έναν εχθρό που έχει βρει κάλυψη κάπου, αρκεί να τον πυροβολάτε διαρκώς με ένα ταχύβολο όπλο (Machine Gun). Ακόμα και αν δεν τον πετυχαίνετε, επειδή δέχεται πυρά, θα βρεθεί σε μια κατάσταση εγκλώβισης. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, καθώς ένας άλλος παίκτης μπορεί άνετα να τον κυκλώσει και να τον πετύχει από ελεύθερη γωνία. Μπορείτε επίσης να ‘μαρκάρετε’ έναν εχθρό (με το ‘πάνω’ πλήκτρο κατεύθυνσης), ώστε να καταλάβουν οι συμπαίκτες ότι ο συγκεκριμένος στόχος παίρνει προτεραιότητα. Αν πατήσετε κρατημένο το πλήκτο μαρκαρίσματος, θα εκκινήσετε μια αντίστροφη μέτρηση (από το 5) πάνω στον στόχο, ένα τέλειο κόλπο για όταν θέλετε να συντονίσετε την αρχική επίθεση σε μια ομάδα.

    Tom-Clancys-The-Division-PS4

    ΜΙΚΡΑ ΜΑ… ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ!

    >ΑΦΟΥ ανακαλύψετε την πρώτη φορά μια Echo, πρέπει να την ξαναπατήσετε μια ΔΕΥΤΕΡΗ φορά για να την συλλέξετε (και να πάρετε τα ΧΡ).

    >Για να κατεβείτε γρήγορα από σκάλα/σχοινί, πατήστε κρατημένο το πλήκτρο για το τρέξιμο.

    >Τα mods στα όπλα/ρούχα, δεν είναι μόνιμα – μην ξεχνάτε να τα μετακινείτε και να αλλάζετε mods συχνά.

    >Πάντα να έχετε δύο διαφορετικά όπλα, ένα για μεσαίες αποστάσεις (π.χ. SMG) κι ένα για μακρινές (Marksman Rifle)

    >Όταν σκαρφαλώνετε κάτω και δείτε ένα θαυμαστικό («!») στο εικονίδιο κατάβασης, η πτώση είναι μεγάλη και θα δεχθείτε ζημιά.

    >Προβλήματα χώρου; Βάλτε mods σε ένα όπλο και θα σταματήσουν να μετρούν ως μονάδες στο inventory!

    >Έχετε κάποιο tip για το Tom Clancy’s The Division που θα θέλατε να το μοιραστείτε; Αφήστε το στα comments από κάτω!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles