15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το gameplay του νέου Tomb Raider θα είναι πολύ πιο πλούσιο

    Μετά από τα δύο πρώτα Tomb Raider, οι υπόλοιπες συνέχειες της σειράς ήταν λίγο-πολύ μία από τα ίδια. Το χειρότερο όμως είναι ότι ενώ κάθε φορά περιμέναμε κάτι διαφορετικό και ανανεωμένο, κάθε φορά είχαμε ξανά την ίδια συνταγή. Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά η Ubisoft θα μας κάνει τελικά τη χάρη και θα φέρει νέα στοιχεία στο gameplay της τελευταίας συνέχειας.

    Όσον αφορά την υπόθεση, θα είναι ουσιαστικά prequel, δηλαδή θα δείξει τα γεγονότα που οδήγησαν τη Lara Croft να γίνει η δυναμική ηρωίδα που γνωρίζουμε σήμερα. Στην E3, η Ubisoft είπε ότι το παιχνίδι θα προσφέρει δυναμική εξερεύνηση, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Σε μία σκηνή του demo, η Lara προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που έπεφτε σταδιακά σε ένα γκρεμό, όπως στην αρχική σκηνή του Uncharted 2.

    Σε μία άλλη σκηνή, η ηρωίδα απέκτησε ένα τόξο από ένα πτώμα, το οποίο χρησιμοποίησε για να κυνηγήσει ένα ελάφι ώστε να επιβιώσει. Δεν έγινε κατανοητό όμως αν αυτό ήταν μεμονωμένο περιστατικό ή αν το παιχνίδι θα έχει και κάποιο μηχανισμό συστηματικής επιβίωσης, εκτός από το platforming και τις μάχες. Πάντως στο περιβάλλον υπήρχαν αρκετά είδη ζώων. Η Lara θα κερδίζει επίσης πόντους εμπειρίας, τους οποίους μπορείτε να επενδύετε σε βελτιωμένες ή νέες ικανότητες.

    Μάλιστα θα μπορείτε να συγκεντρώνετε διάφορα αντικείμενα ώστε να κάνετε αυτοσχέδιες αναβαθμίσεις στα εργαλεία σας. Οι επιθέσεις σας θα είναι πιο άγριες από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, με τη λαίδη Croft να καρφώνει βέλη στα στόματα λύκων με τα χέρια της, και πυροβολώντας ανθρώπους στο κεφάλι από κοντινή απόσταση. Επιπλέον η πρωταγωνίστρια δεν θα είναι πια «ατσαλάκωτη», αλλά στη διάρκεια της περιπέτειας της θα λερώνεται, θα ματώνει, και θα χαλάει τα ρούχα της. Ειρωνικά, η Lara Croft σχολιάζει σε κάποια στιγμή «I hate tombs»!

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles