15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τον «ανταγωνιστή» των AirPods της Apple αναζητά η Amazon

    airpod

    Την ανάπτυξη ενός νέου σετ ασύρματων ακουστικών που θα θεωρούνται ευθέως ανταγωνιστικά των ακουστικών AirPods της Apple μελετά η Amazon. Την δημιουργία των νέων αυτών ακουστικών, ανέλαβε ο τομέας σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων hardware της Amazon, Lab126, ενώ απώτερος στόχος της εταιρείας είναι η επιτάχυνση της εφαρμοσμένης χρήσης τεχνολογιών φωνητικών εντολών σε συνδυασμό με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σετ ασύρματων ακουστικών της Amazon θα προσφέρει στον χρήστη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες της ψηφιακής βοηθού Alexa, ενώ θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί καλύτερη ηχητική απόδοση σε σχέση με τα ακουστικά της Apple. Παράλληλα, αποκαλύπτουν πως τα ακουστικά θα έχουν παρόμοια εμφάνιση με αυτά της Apple ενώ η ενεργοποίηση της ψηφιακής βοηθού θα γίνεται απλά λέγοντας το όνομά της.

    Ο κάτοχος των ακουστικών θα μπορεί να εκτελεί online παραγγελίες, να αναπαράγει μουσική, να έχει πρόσβαση στην μετεωρολογική πρόβλεψη και ειδήσεις απλά μέσω φωνητικών εντολών. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μουσικών κομματιών μέσω χειρονομιών ενώ με ένα «χτύπημα» θα μπορεί να απαντηθεί τηλεφωνική κλήση.

    Οι Αναλυτές θεωρούν πως το προϊόν αυτό θα αποτελέσει μία προσπάθεια της Amazon για την επέκταση της τεχνολογίας Alexa σε νέα προϊόντα, μετά την μάλλον αποτυχημένη προσπάθεια εισόδου της σειρά smartphones Fire, στην αγορά. Άλλωστε η Amazon μπορεί  να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα iPhones και την πληθώρα Android συσκευών, ωστόσο όμως έχει λανσάρει μια πλειάδα συσκευών (όπως τα έξυπνα ηχεία) που ενσωματώνουν την ψηφιακή βοηθό Alexa. Δεδομένου ότι η αμερικανική εταιρεία συνηθίζει να λανσάρει τα νέα της προϊόντα κάθε Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται να δούμε τα Alexa buds το ερχόμενο φθινόπωρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles