20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τον Απρίλιο η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner

    Τον Απρίλιο του 2023 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή Starliner, αφού η Boeing σε συνεργασία με τη NASA προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος σε τεχνικά προβλήματα.

    Η αποστολή στοχεύει στη μεταφορά αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και θα σηματοδοτήσει μια κομβική στιγμή για τον διαστημικό τομέα της Boeing που αγωνίζεται να ανταγωνιστεί την SpaceX του Elon Musk. Η κάψουλα Starliner της Boeing ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική αποστολή χωρίς πλήρωμα στον ISS τον περασμένο Μάιο, ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα (2019) λόγω προβλημάτων λογισμικού και τεχνικών βλαβών. Η Boeing και η NASA «εργάζονται σε μια σειρά από ζητήματα επαλήθευσης πάνω σε κρίσιμα συστήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την πιστοποίηση της επανδρωμένης αποστολής Starliner», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

    Ο εξονυχιστικός έλεγχος του λογισμικού και των αλεξίπτωτων της κάψουλας Starliner είναι τα δύο πιο χρονοβόρα ζητήματα που πρέπει να ολοκληρώσουν η NASA και η Boeing ενόψει της δοκιμαστικής επανδρωμένης αποστολής. H Boeing ανέπτυξε το Starliner στο πλαίσιο σύμβασης 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA, η οποία προβλέπει έξι αποστολές. Η NASA έχει συνάψει ανάλογη σύμβαση με την SpaceX, της οποίας η κάψουλα Crew Dragon έχει χρησιμοποιηθεί σε έξι επανδρωμένες αποστολές για λογαριασμό της.

    Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Σταυρόλεξα vs video games σημειώσατε…1 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles