19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τον περιορισμό της χρήσης του ChatGPT, από τους υπαλλήλους της ζήτησε η Apple

    Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Wall Street Journal, η Apple έχει περιορίσει δραστικά τη χρήση του ChatGPT, και άλλων εξωτερικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε υπαλλήλους της, καθώς αναπτύσσει τη δική της παρόμοια τεχνολογία.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Apple φοβάται ότι η χρήση chatbot και πλατφορμών τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροές εμπιστευτικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τέτοια συστήματα.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η OpenAI ανακοίνωσε μια εφαρμογή ChatGPT για το iPhone και το iPad.

    Ποιοι λόγοι οδήγησαν σε  αυτή την απόφαση

    Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η Apple ανησυχεί ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους προγράμματα θα μπορούσαν να μοιραστούν εμπιστευτικά δεδομένα. Η Apple είπε επίσης στους υπαλλήλους της να μην χρησιμοποιούν το Copilot της GitHub, που ανήκει στη Microsoft, το οποίο αυτοματοποιεί τη συγγραφή κώδικα λογισμικού, αναφέρεται στο έγγραφο.

    Το ChatGPT, το οποίο δημιουργήθηκε από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, είναι ένα chatbot που προέρχεται από ένα λεγόμενο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο και είναι σε θέση να απαντά σε ερωτήσεις, να γράφει εκθέσεις και να εκτελεί άλλες εργασίες με τρόπο που μοιάζει με την δουλειά κάποιου ανθρώπου.

    Επικεφαλής των προσπαθειών τεχνητής νοημοσύνης της Apple είναι ο Τζον Τζιαναντρέα, τον οποίο η Apple προσέλαβε από την Google το 2018. Υπό τον Τζιαναντρέα, ανώτερο αντιπρόεδρο της Apple που αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ, η Apple έχει αποκτήσει μια σειρά από νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles