19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    5 τρόποι να “σκοτώσεις” ένα iPhone

    Σαν πολύ δημοφιλή smartphones, τα iPhones συχνά παθαίνουν διαφόρων ειδών ατυχήματα, με αποτέλεσμα να αποδημούν στον παράδεισο των κινητών. Με πολλούς χρήστες να μη τα προστατεύουν με θήκες, κάτι τέτοιο δεν είναι περίεργο φυσικά, αφού αρκετά από τα…θύματα πέφτουν στο πάτωμα ή στο νερό και φυσικά, δεν ξαναλειτουργούν ποτέ.

    Πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολλάρια σε επισκευές έχουν δώσει οι κάτοχοι iPhone από το 2007, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο μοντέλο της οικογένειας! Εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, συσκευές παθαίνουν κάποια ζημιά ετησίως, αν και τα νούμερα αφορούν αυτές που εν τέλει οι χρήστες επισκευάζουν. Οι υπόλοιπες που πάνε στον κάδο, δεν φαίνονται πουθενά…άγνωστοι ήρωες που πέφτουν στο πεδίο της μάχης, χωρίς επιστροφή από αυτό. Ποιοί είναι όμως οι “top” τρόποι με τους οποίους “πεθαίνουν” οι συσκευές της Apple;

    iphonekills1

    Η πλέον συχνή ζημιά είναι το πέσιμο από το χέρι του χρήστη, ανεξαρτήτως που θα καταλήξει η συσκευή. Σχεδόν 1 στα 3 iPhone «πάνε από πέσιμο», με τις ζημιές να ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια δολλάρια, σωρευτικά. Αυτό συμβαίνει ότι δεν προστατεύεται με θήκη το iPhone, ή απλά όταν η πτώση είναι τόσο βίαιη που τίποτα δε το σώζει. Αν, λοιπόν, διασφαλίσετε πως δε θα σας πέσει το κινητό από το χέρι, αυτομάτως περιορίζετε πολύ τις πιθανότητες να το καταστρέψετε.

    Μεγάλο είναι και το ποσοστό των iPhones που πέφτουν, όχι από τα χέρια του χρήστη αλλά από κάποιο τραπέζι ή γραφείο. 11% των «θανάτων» οφείλεται σε αυτό το λόγο, ενώ ένα πολύ σεβαστό 18% αφορά την πτώση της συσκευής μέσα στην…τουαλέτα! Φαίνεται πως οι κάτοχοί τους δεν την αφήνουν στιγμή από τα μάτια τους, ούτε καν όταν επισκέπτονται το WC, με αποτέλεσμα να καταγράφονται αρκετοί «πνιγμοί» σε ετήσια βάση. Συνολικά, λοιπόν, σχεδόν 60% των iPhones καταστρέφονται από πτώσεις, οπότε προσοχή σε αυτές.

    iphonekills2

    Άλλοι λόγοι που οδηγούν ένα iPhone στον τεχνολογικό παράδεισο, αν δε το «αναστήσει» το service, είναι η βλάβη από κακή φόρτιση, δηλαδή με λάθος φορτιστή ή υπό δυσμενείς συνθήκες (υπερθέρμανση κ.λπ.). Σημαντική για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων είναι η χρήση του εργοστασιακού φορτιστή της συσκευής, υπό κανονικές θερμοκρασίες , καθώς οποιοσδήποτε άλλος φορτιστής μπορεί να «κάψει» το iPhone. Τέλος, λίγες είναι οι συσκευές που καταστρέφονται εκούσια από τους χρήστες, πληρώνοντας τα νεύρα τους, πάνω σε κάποιον καυγά ή λόγω ξεσπάσματών τους. Αλλά δεν παύει να είναι ένας εντυπωσιακός, όσο και χαζός τρόπος να «σκοτώσεις» ένα iPhone.

    Συνοπτικά, οι καταστροφές των iPhones από ατυχήματα (πτώσεις κ.λπ.) είναι δεκαπλάσιες από τις περιπτώσεις κλοπών και απωλειών μαζί, που μας οδηγεί στο εξής συμπέρασμα: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη συσκευή σας, είστε εσείς ο ίδιος! Προσέξτε την και λογικά θα σας συντροφεύει για αρκετό καιρό.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles