20.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Top Gun: Maverick: Στη “χρυσή” τριάδα της πανδημίας με 900 εκατ. δολάρια στο box office

    Τελικά τα κατάφερε! Το Top Gun: Maverick έγινε μία από τις τρεις ταινίες που κατάφερε να ξεπεράσει το “μαξιλαράκι” των 900 εκατ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office εν μέσω πανδημίας. Η ταινία του Joseph Kosinski έπιασε αυτό το σημαντικό στόχο την περασμένη Δευτέρα με εισπράξεις της τάξεως των 474.8 εκατ. δολαρίων στα αστικά κέντρα και των 427.1 εκατ. στις περιφέρειες.

    Παράλληλα, η ταινία της Marvel Doctor Strange in the Multiverse of Madness έχει φέρει στα ταμεία 950 εκατ. παγκοσμίως, ενώ το Spider-Man: No Way Home βρίσκεται στην κορυφή με 1,9 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την Paramount, περισσότερο από 16% του κοινού που παρακολούθησε το Top Gun 2 στους κινηματογράφους, είδε την ταινία περισσότερες από μία φορές, με το 4% να την έχει δει τουλάχιστον 4.

     

    Την προηγούμενη εβδομάδα, το Top Gun: Maverick ξεπέρασε σε εισπράξεις το Mission: Impossible — Fallout του 2018,  που κέρδισε 791 εκατ. δολάρια και έγινε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise.

    Το Maverick αποτελεί επίσης τη μεγαλύτερη live-action ταινία της Paramount σε 15 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γαλλία και Βραζιλία. Η ταινία δεν αγαπήθηκε όμως μόνο από το κοινό, αλλά άρεσε και στους κριτικούς, αφού το sequel συγκέντρωσε σκορ 96% στο Rotten Tomatoes.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαθέσιμο στο Disney Plus το Doctor Strange In The Multiverse Of Madness (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles