19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Τα top αδιάβροχα/υποβρύχια gadgets των διακοπών!

    AA024771

    Μαγιό; Check. Πετσέτες και ομπρέλα; Check. Μάσκα και βατραχοπέδιλα; Triple-check. Επ, πού πάτε! Μήπως ξεχνάτε κάτι; Καλά τα καλοκαιρινά και δροσιστικά παιχνίδια με τη θάλασσα, όμως το υγρό στοιχείο δυστυχώς είναι ίσως ο No1 εχθρός των ηλεκτρονικών μας συσκευών, όταν αποφασίζουμε να τις χρησιμοποιήσουμε κοντά σε αυτό. Και φυσικά, όλοι θα πάρουμε μια ψηφιακή φωτογραφική, το smartphone μας ή ένα tablet στην παραλία, για να απαθανατίσουμε τις στιγμές, και όχι μόνο.

    Μπορούμε να ρισκάρουμε τη χρήση των τυπικών μας συσκευών, όμως με το ρίσκο να πάνε…από πνιγμό. Γιατί, λοιπόν, να μην επιλέξουμε κάποιες λύσεις κατασκευασμένες ακριβώς για το σκοπό αυτό που εγγυημένα θα αντέξουν όχι μόνο λίγες σταγόνες, αλλά και υποβρύχια κατάδυση; Δείτε 5 από αυτές που με σχετικά μικρό κόστος μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο σύντροφο στις καλοκαιρινές σας διακοπές (αλλά όχι απαραίτητα μόνο σε αυτές).

    DigitalLife Tip: Πριν προχωρήσετε σε αγορά αδιάβροχης συσκευής, να τσεκάρετε πάντα το IP (Ingress Protection) rating της:

    • IPX-1/IPX-2 Κατάλληλο για χρήση σε συνθήκες ελαφριάς βροχόπτωσης
    • IPX-3/IPX-4 Κατάλληλο για χρήση ενώ δέχεται νερό χαμηλής παροχής και πίεσης
    • IPX-5 Κατάλληλο για χρήση ενώ δέχεται νερό μέτριας παροχής και  πίεσης
    • IPX-6 Κατάλληλο για χρήση ενώ δέχεται νερό υψηλής παροχής και πίεσης
    • IPX-7 Κατάλληλο για χρήση σε βάθος 1 μέτρου για 30 λεπτά
    • IPX-8 Κατάλληλο για πλήρη υποβρύχια χρήση (ο κατασκευαστής αναφέρει συγκεκριμένα το βάθος που αντέχει).

     

    Επίσης θα βρείτε άλλους κωδικούς, όπως IP56 κ.λπ., δείτε αναλυτικά τι σημαίνουν εδώ.

    Ψηφιακή φωτογραφική

    Της μόδας έχουν γίνει οι φωτογραφίες κάτω από την επιφάνεια του νερού, αφού βλέπουμε όλο και περισσότερες, με ολοένα αυξανόμενη ποιότητα μάλιστα. Η τεχνολογία μας προσφέρει τα μέσα και το μόνο που έχουμε είναι να τα εκμεταλλευθούμε. Κρατήστε για πάντα υποβρύχια πλάνα στα οποία παίζετε με τα πλάσματα του βυθού ή απλώς απολαμβάνετε μια μικρή κατάδυση, χωρίς την ανάγκη για τρομερά εξειδικευμένο εξοπλισμένο. Μια υποβρύχια ψηφιακή όπως η TG-320 της Olympus μπορεί να λειτουργήσει έως και 3 μέτρα κάτω από το νερό, κάνει λήψη HD video (720p) μέσω του 14 MP σένσορά της, ενώ επιπλέον μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου και πτώση από 1,5 μέτρο ύψος. Ιδανική για τη θάλασσα αλλά και για κάθε περιπετειώδη εξόρμηση!

    TG-320_RED_LEFT

    MP3 player

    Υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν χωρίς μουσική, χωρίς καμία υπερβολή. Μουσική στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο, στο λεωφορείο, στον περίπατο, στις αθλητικές δραστηριότητες. Δεν υπάρχει λόγος να μην απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους κομμάτια και στη θάλασσα λοιπόν! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πρακτικό mp3 player που να αντέχει το νερό, τέλειο και για τους κολυμβητές που προπονούνται ώρες καθημερινά. Ένα από τα μοντέλα που μπορούν να τα καταφέρουν είναι, για παράδειγμα το NWZ-W273 της Sony, με χωρητικότητα 4 GB και που με 3λεπτη φόρτιση μπορεί να αναπαράγει μουσική για μία ώρα! Ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μην έχει περιττά καλώδια, αποτελείται από τα ακουστικά που στερεώνονται στο κεφάλι με κατάλλο τρόπο, ενώ το “player” είναι ενσωματωμένο και δεν αποτελεί ξεχωριστή συσκευή. Απλώς τα φοράτε και πέφτετε στο νερό, αδιάβροχα μέχρι 2 μέτρα βάθος και με πλήκτρα ελέγχουν πάνω στο ακουστικό για εύκολη χρήση.

    Untitled-2

    GPS

    Το γιατί μπορεί να χρειαζόμαστε ένα αδιάβροχο GPS είναι μια καλή ερώτηση, που σίγουρα έχει και αρκετές απαντήσεις, όμως. Αρκετά σπορ του νερού γίνονται σε μέρη που μπορείς εύκολα να χαθείς και φυσικά μια τέτοια συσκευή μπορεί να σε βγάλει απ’τη δύσκολη θέση, τόσο κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, όσο και κατά την προσέλευση ή αποχώρηση προς και από το σημείο που λαμβάνει χώρα. Ένα αδιάβροχο GPS μικρών διαστάσεων έχει λανσάρει η γνωστή μας Garmin και ονομάζεται GPSMAP 78. Η τιμή του κάπως τσιμπημένη, όμως «ακριβά» είναι και τα σπορ που προϋποθέτουν την ύπαρξή του. Μπορείτε να το βάλετε και στη βάρκα ή το σκάφος σας για θαλάσσια πλοήγηση, αλλά και να το χρησιμοποιήσετε σε πιό «ζόρικες» συνθήκες, όπως στην κωπηλασία ή το canoe-cayak (λέμε τώρα), η συσκευή είναι αδιάβροχη και μπορεί να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού!garminadiavroxo

    Φακός

    Αν θέλετε ένα φακό που να αντέχει το νερό (μήπως εξερευνείτε υποβρύχια σπήλαια;) και να μη κοστίζει όσο ένα νεφρό, λύσεις υπάρχουν. Αυτό που ψάχνουμε είναι αρκετή ισχύς, αυτονομία, φορητότητα και ανθετικότητα. Ένα μοντέλο όπως αυτό (150 kumens) ή αυτό (550-600 lumens) , που να μπορεί να σας συνοδεύσει πάνω αλλά και μέσα στο νερό, αν είστε παιδιά…της νύχτας. Ή μπορεί απλά να είστε υδραυλικοί και να δουλεύετε βράδυ, δε μας αφορά. Αρκεί να γίνει σωστά η δουλειά.fakosadiavroxos

    Θήκη smartphone

    Δυστυχώς, αδιάβροχα smartphones δεν υπάρχουν, μπορείτε να βρείτε κάποιο κινητό με βασικές δυνατότητες που αντέχει το νερό όμως ποτέ δε θα μπορέσει να κάνει αυτά που κάνει η αγαπημένη συσκευή σας. Οπότε, τι πιό απλό από το να χρησιμοποιήσουμε μια αδιάβροχη θήκη για να πάρουμε το smartphone μαζί μας μέσα στη θάλασσα; Το προστατεύει 100% από τα νερά που θα δεχθεί και, εάν το θελήσουμε, μπορεί να μπεί και κάτω από την επιφάνεια, αλλά και να χρησιμοποιηθεί κανονικά με μια τέτοια θήκη! Ακόμα και συνομιλία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε (πάνω από την επιφάνεια φυσικά), ενώ η θήκη θα κρατήσει μακριά και άλλα βλαβερά στοιχεία της φύσης, όπως την άμμο, τη σκόνη και το χιόνι. Πολύ μικρό κόστος, τεράστια χρηστικότητα!adiavroxithiki

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles