14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα 10 δημοφιλέστερα Facebook scams για το 2014 που (εννοείται ότι) πρέπει να αποφύγετε

    Πόσες φορές έχει παρουσιαστεί στο News Feed σας στο Facebook ο “τρόπος” να δείτε “ποιος έχει δει το προφίλ σας. Ή το “πώς μπορείτε να αλλάξετε χρώμα στο Facebook. Ή το “κάντε κλικ για να δείτε το sex tape της Rihanna με το φίλο της”. Πολλές, αλλά ελπίζουμε να μην κάνατε κλικ… καμία. Τα παραπάνω είναι κάποια από τα πλέον δημοφιλή malware scams που συναντήσαμε στο Facebook το 2014, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας antivirus Bitdefender.

    rihanna

    Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα με τα 10 δημοφιλέστερα Facebook scams, όλες εκείνες δηλαδή τις “fake” εφαρμογές, που σας υπόσχονται πράγματα που δεν… κάνουν, ενώ σας εκθέτουν και σε σοβαρούς διαδικτυακούς κινδύνους, με ενδεχόμενο κλικ που θα κάνετε. Σε αρκετές περιπτώσεις, σας οδηγούν σε κακόβουλες σελίδες, εγκαθιστούν ιούς στον υπολογιστή σας, καθώς και malware που μπορούν να σας δημιουργήσουν ποικίλα προβλήματα.

    Τα “δολώματα” που χρησιμοποιούνται για να βρεθούν τα “θύματα” ανάμεσα στους χρήστες του Facebook αλλάζουν κατά καιρούς, ώστε να συνεχίζουν να ξεγελιούνται και άλλοι, κάποια από αυτά όμως, όπως το “Ποιος βλέπει το προφίλ μου”, αποτελούν εδώ και καιρό “σταθερή αξία”. Και να που, σε αντίθεση με ό,τι θα πίστευε η “κοινή λογική” μας, υπάρχουν χρήστες που συνεχίζουν να κάνουν κλικ σ’ αυτά (και… ελπίζουμε να μην είστε σ’ αυτούς).

    Όπως και να έχει, είναι επόμενο ότι μία τόσο μεγάλη “αγορά”, όπως οι 1.32 δισ. χρήστες του Facebook, δε θα σταματήσει εύκολα να αποτελεί στόχο για τους malware developers, όσο ίσως κανένα άλλο σημείο του Διαδικτύου, γι’ αυτό, προσέχετε, για να έχετε το κεφάλι σας (και το λογαριασμό σας) ήσυχο.

    Ακολουθεί η λίστα του Bitdefender με τα Top 10 Facebook scams για το 2014, τα οποία, φυσικά, αν δείτε στο News Feed σας είναι… “εξαιρετικά κακή” ιδέα να κάνετε κλικ σ’ αυτά.

    1. Total profile views/visitors – 30.20%

    2. Change your Facebook Color/Colour – 7.38%

    3. Rihanna sex tape with her boyfriend – 4.76%

    4. Check my status update to get free Facebook T-shirt – 4.21%

    5. Say goodbye to Blue Facebook – 2.76%

    6. Unsealed. We are giving them away for free – 2.41%

    7. Check if a friend has deleted you – 2.27%

    8. See your top 10 profile peekers here! – 1.74%

    9. Find out how to see who viewed your profile – 1.55%

    10. Just changed my Facebook theme. It’s amazing – 1.50%

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles