24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τοποθέτησή της Πρόεδρου της Cyta, κ Ρένας Ρουβιθά: O δρόμος για το μέλλον είναι δρόμος μεγάλων προκλήσεων για τη Cyta

    cyta 1

    Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν και στις σημαντικές  προτεραιότητες που οριοθετούν τα επόμενα βήματα της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Cyta, κ Ρένα Ρουβιθά Πάνου, σε σημερινή γραπτή τοποθέτησή της με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta και την ανάληψη των καθηκόντων του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή από τον κ Ανδρέα Νεοκλέους. Πιο κάτω, παρατίθεται αυτούσια η τοποθέτησης της Προέδρου της Cyta:

    “Αυτές οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς, φέρνουν μαζί τους και ένα νέο, δυνατό ξεκίνημα για την ίδια τη Cyta. Ο Οργανισμός πρόσφατα ολοκλήρωσε τη διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, και ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 7 Ιανουαρίου. Καλωσορίζουμε όλοι θερμά τον κ. Νεοκλέους στην οικογένεια της Cyta. Είμαστε βέβαιοι ότι με το δυναμισμό, τις επαγγελματικές δεξιότητες και την τεχνοκρατική του κατάρτιση, ο κ. Νεοκλέους θα συμβάλει ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Οργανισμού και την ενδυνάμωση της αναπτυξιακής του πορείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διευθυντική Ομάδα, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και το σύνολο των εργαζομένων της Cyta, έχουν ήδη υποδεχθεί τον κ. Νεοκλέους και η στήριξη όλων μας είναι δεδομένη.

    Με την ευκαιρία αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Αναπληρωτή  Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Μιχάλη Αχιλλέως για τις σημαντικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Οργανισμό από τα καθήκοντα της θέσης του.

    Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta.  Ευχαριστώ δημόσια και από καρδιάς τον Αντιπρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση, τις Υπηρεσίες και όλους τους συναδέλφους για τη στενή και παραγωγική συνεργασία στη διάρκεια της θητείας μας.  Στο διάστημα αυτό αντιμετωπίσαμε από κοινού μεγάλες προκλήσεις, λάβαμε δύσκολες αποφάσεις και εργαστήκαμε σκληρά και με αφοσίωση για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το έργο που επιτελέστηκε έχει αποτυπωθεί και κρίνεται καθημερινά τόσο από την εμπιστοσύνη του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας, όσο και από την αναγνώριση της αξιοπιστίας, της τεχνολογικής υπεροχής και της καθοριστικής συμβολής της Cyta στο μέλλον του τόπου μας.

    Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, πορευτήκαμε με προσήλωση στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας και της ακεραιότητας. Κάτι που θεωρούμε αυτονόητο για έναν Οργανισμό που ανήκει στον κύπριο πολίτη και υπηρετεί τον τόπο μας. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής του Οργανισμού, δώσαμε έμφαση στη συνετή και ορθολογιστική λειτουργία της Cyta, υιοθετώντας επιχειρηματική λογική και όρους ελεύθερης αγοράς όπου ήταν εφικτό. Η Cyta λειτουργεί σε περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού και ταχύτατων αλλαγών.  Οφείλει επομένως και η ίδια, όχι μόνο να αλλάζει και να προσαρμόζεται, αλλά να πρωταγωνιστεί και να διαμορφώνει τις εξελίξεις.

    Στο πλαίσιο της στρατηγικής για ορθολογική οικονομική διαχείριση και επικέντρωση του Οργανισμού στην τοπική αγορά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τη χρονιά που μας πέρασε, η πώληση της Cyta Ελλάς. Η θετική κατάληξη μιας πολυσύνθετης και εξαιρετικά απαιτητικής διαδικασίας, ενισχύει τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού και απελευθερώνει σημαντικές δυνάμεις για τη Cyta, επικεντρώνοντας τον εστιακό της φακό στην ανάπτυξη των εργασιών της στην Κύπρο, μέσα από κομβικά έργα υποδομών.

    Το Fiber-To-The-Home, το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης των εθνικών υποδομών σταθερής επικοινωνίας στην Κύπρο, που ήδη βρίσκεται σε εμπορική εφαρμογή από τη Cyta, ανοίγει την εποχή των Gigabit ταχυτήτων, προσφέροντας εντυπωσιακές δυνατότητες στους καταναλωτές.  Παράλληλα ο Οργανισμός, υπηρετώντας την αποστολή του, εισέρχεται δυναμικά στην εποχή της νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας, 5G. Το πιλοτικό δίκτυο 5G υλοποιείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με στόχο να μας δώσει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση και στην εμπορική του αξιοποίηση.

    Με την ανάπτυξη των νέων της δικτύων, η Cyta βρίσκεται ανάμεσα στις 20 πρώτες εταιρείες παγκόσμια που είναι σε θέση να παρέχουν συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων, τόσο μέσω του δικτύου Οπτικών Ινών,  όσο και μέσω των υποδομών της Κινητής Τηλεφωνίας.  Έτσι η Cyta οδηγεί την κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα, στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού και μετατρέπεται στον καθοριστικό συντελεστή επιτυχίας της μεγαλύτερης τεχνολογικής πρόκλησης της Κύπρου.

    Ταυτόχρονα, σε έναν άλλο κρίσιμο τομέα, οι ενέργειες της Cyta για αναβάθμιση των διεθνών δορυφορικών και υποθαλάσσιων συνδέσεων, καθιερώνουν και ενισχύουν την Κύπρο ως αξιόπιστο τηλεπικοινωνιακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήδη ο δορυφορικός σταθμός “Μακάριος” κατατάσσεται ανάμεσα στους 20 καλύτερους πιστοποιημένους τηλελιμένες στον κόσμο.

    Θα ήθελα, στο στάδιο αυτό, να πω κάτι για το μέλλον του Οργανισμού.  O δρόμος για το μέλλον είναι δρόμος μεγάλων προκλήσεων για τη Cyta.  Πεποίθησή μας είναι, πως για να  αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές με επιτυχία, ο Οργανισμός οφείλει να κινηθεί σε τρεις παράλληλους άξονες, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη συνεχή εξέλιξη στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών του:

    Ο πρώτος άξονας είναι η εμπορική και προϊοντική ανάπτυξη, με εφόδιο την καινοτομία και με έμφαση στη συγκράτηση των παραδοσιακών εσόδων και την παράλληλη  δημιουργία  εναλλακτικών  πηγών  εσόδων. Την υφιστάμενη ισχυρή κερδοφορία της Cyta δεν τη θεωρούμε ως σημείο εφησυχασμού αλλά, αντίθετα, ως εφαλτήριο για να επιτύχουμε τον ξεκάθαρο στόχο μας για βελτίωση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων.

    Στο δεύτερο άξονα εντάσσεται η ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας του Οργανισμού με την πολιτεία, για την από κοινού συμμετοχή μας σε έργα ζωτικής σημασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου. Η Cyta σχεδιάζει τα δίκτυα, διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη και είναι αναμφίβολα σε θέση να καταστεί με επιτυχία ο βασικός στρατηγικός και λειτουργικός βραχίονας της πολιτείας για το ψηφιακό μέλλον του τόπου μας.

    Ο τρίτος άξονας εστιάζεται στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού, περιλαμβανομένων των κανονισμών και διαδικασιών  που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι πραγματικότητα πως υπάρχουν περιορισμοί στην ευελιξία της Cyta που δεν τη βοηθούν να κινηθεί επιχειρηματικά στο βαθμό και με την ταχύτητα που θα έπρεπε και που θα μπορούσε.

    Είναι επομένως ξεκάθαρο, ότι στο δρόμο του αύριο οι σημαντικές αλλαγές είναι μονόδρομος, ώστε η Cyta να εκσυγχρονιστεί ουσιαστικά και να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά, απεγκλωβίζοντας πολύτιμες δυνάμεις, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερα κίνητρα για την επιχειρηματική ανάπτυξη των εργασιών της και αξιοποιώντας στοχευμένες στρατηγικές συνεργασίες, όπου ενδείκνυται, που θα ενεργήσουν ως καταλύτης στην εξέλιξη του Οργανισμού.

    Στη Cyta, αυτή τη νέα χρονιά τη βλέπουμε ως ευκαιρία για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Να επιτύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Να κινηθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ακόμα πιο δυναμικά.  Να αξιοποιήσουμε όλα όσα έχουμε επιτύχει και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους μας, τον κόσμο της Cyta, για να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Γιατί η Cyta μπορεί και θα γράψει το επόμενο κεφάλαιο στο ψηφιακό μέλλον της Κύπρου.

    Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι ολόψυχα το κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Διεύθυνσης και των υπηρεσιών, για τον ιδιαίτερα παραγωγικό χρόνο που αφιερώσαμε μαζί.  Πιστεύω πως οι σημαντικές αποφάσεις, οι αγωνίες, οι έγνοιες και οι προβληματισμοί που μοιραστήκαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, μας έχουν δυναμώσει επαγγελματικά και μας έχουν δέσει με έναν ξεχωριστό τρόπο σε ανθρώπινο επίπεδο.  Εύχομαι η σχέση αυτή να μείνει μαζί μας για πάντα.

    Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και τους φίλους των Μέσων Ενημέρωσης για την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία. Η αντικειμενική κριτική πάντα μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι. Και βέβαια, η αναγνώριση και η προβολή του έργου του Οργανισμού, μας κάνει υπερήφανους και προσδίδει κίνητρο, δύναμη και ώθηση στους ανθρώπους μας για να επιτύχουμε το όραμα και τους στόχους μας.  Στόχους που, η κατάκτησή τους, αποτελεί και κατάκτηση της Κύπρου”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles