21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Τώρα το Android app του Facebook προστατεύει την ανωνυμία σας υποστηρίζοντας το δίκτυο Tor!

    Το Facebook επεκτείνει τη συνεργασία του με το δίκτυο Tor (που έχει ξεκινήσει από το 2014), επιτρέποντάς σας πλέον να πλοηγείστε ανώνυμα και μέσω και του Android app του. Έτσι, οι χρήστες της Android εφαρμογής του Facebook θα μπορούν να αξιοποιούν τις δυνατότητες του δικτύου που προσφέρει διαδικτυακή ανωνυμία, πρακτικά κρυπτογραφώντας τα δεδομένα κάθε χρήστη και διαβιβάζοντάς τα μέσα από χιλιάδες τυχαίες διαδρομές γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την ανίχνευσή του.

    facebook-tor-android

    Ο Kate Krauss, εκπρόσωπος του Tor Project, σημείωσε ότι η υποστήριξη του Facebook για Android θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάπλωση του δικτύου Tor, κάτι πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι το Facebook έχει 1.5 δισ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. “Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιλέξουν αν θέλουν να μοιραστούν την τοποθεσία τους ή όχι. Για μερικούς, αυτό είναι η ευκολία. Για άλλους είναι σωτήριο για τη ζωή τους” σημειώνει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο ίδιος, δεν υπάρχουν ακόμη σχέδια για υποστήριξη της mobile app του Facebook για iPhone.

    Η χρήση Tor στο Android να σημειώσουμε ότι απαιτεί να κατεβάσετε το Orbot, μία εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Tor και να ενημερωθούν τα app settings του Facebook.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles