15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H Toshiba ετοιμάζει αισθητήρα που θα επιτρέπει να εστιάσετε ξανά, μετά τη λήψη της φωτογραφίας σας.

    Good news. Πολύ σύντομα (μέσα στο 2013), το smartphone σας θα σας δίνει την δυνατότητα να βλέπετε τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει και να κάνετε re-focus, δηλαδή, να αλλάξετε το αντικείμενο στο οποίο είχατε αρχικά εστιάσει. Αυτό θα το φροντίσει η Toshiba που αναπτύσσει ήδη ένα αισθητήρα που «μπροστά του», θα έχει μία συστοιχία από 500,000 μικρούς, πολύ μικρούς φακούς. Ο κάθε φακός λαμβάνει μία διαφορετική εικόνα και η Toshiba, χρησιμοποιώντας το λογισμικό της, θα φροντίζει ώστε στην οθόνη να βλέπετε το σύνολο από αυτές τις λήψεις σε μία φωτογραφία.

    Η κάμερα που θα έχει το smartphone σας θα μπορεί να υπολογίζει και την απόσταση ανάμεσα στα αντικείμενα που βρίσκονται στην φωτογραφία οπότε, θα μπορείτε μετά την λήψη της φωτογραφίας, να αλλάξετε το focus και την προοπτική των υπόλοιπων αντικειμένων αναλογικά.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τέτοια τεχνολογία. Η Lytro camera που κυκλοφόρησε το 2011, κάνει ακριβώς αυτό. Η Toshiba όμως, υποστηρίζει πως η δυνατότητα του re-focus θα μπορεί να υπάρχει και σε video ενώ, δεν είναι ακόμα γνωστό ποια εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το νέο αισθητήρα της Toshiba στα smartphone της. Όποια κι αν είναι, όμως, θα το μάθουμε μέσα στη χρονιά που έρχεται.

    Πηγή: Engadget

    Photo: human20.com

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles