19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Toshiba & SanDisk. Ετοιμάζουν chip με 1 Terabyte μνήμης για smartphones!

    Η Toshiba και η SanDisk ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου chip NAND Flash μνήμης, το οποίο θα φτάνει σε χωρητικότητα το 1 Terabyte! Αυτή τη στιγμή η ανώτερη μνήμη που υπάρχει σε ένα smartphone δεν ξεπερνάει τα 64GB, για αυτό μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να σας προσφέρει ένα ολόκληρο Terabyte… Ωστόσο, μάλλον θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή, καθώς υπολογίζεται ότι τα νέα memory chips θα είναι έτοιμα σε… πέντε χρόνια!

    NAND_Memory

    H Toshiba και η SanDisk σκοπεύουν να δαπανήσουν το ποσό των 4.84 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να φέρουν τα memory chips του 1 Terabyte στην μαζική παραγωγή. Αυτή τη στιγμή βέβαια είναι πολύ νωρίς, καθώς η Toshiba θα πρέπει πρώτα να κτίσει το ειδικό εργοστάσιο, στο οποίο θα λαμβάνει χώρα η διαδικασία της παραγωγής των νέων memory chips. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Toshiba, η παραγωγή chips χαμηλότερης χωρητικότητας μνήμης θα ξεκινήσει μέσα στο 2016, έτσι ώστε σταδιακά να μπορέσουμε να φτάσουμε στο 1 Terabyte. Είναι βέβαιο ότι αυτή η τεράστια αύξηση στην εσωτερική μνήμη των smartphones, θα ανοίξει νέους τεχνολογικούς ορίζοντες στους κατασκευαστές και θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες τους, αυξάνοντας παράλληλα κατακόρυφα τις επιδόσεις τους.

    NAND_Memory_2

    Αν και μάλλον θα χρειαστεί να κάνουμε μπόλικη υπομονή μέχρι το 2019 που θα βγουν στη μαζική κυκλοφορία τα NAND chips του 1 Terabyte, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι αυτή η αναμονή θα αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω. Ποιος να το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια, ότι θα φτάναμε στο σημείο να μιλούμε σήμερα για μικροσκοπικά chips με χωρητικότητα του 1 Terabyte, τα οποία θα χωρούν στο κύκλωμα ενός μικρού κινητού τηλεφώνου…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles