18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Toshiba Satellite U840W: Ultrabook, funky και το πρώτο με αναλογία οθόνης 21:9

    Καλώς ορίσαμε στον θαυμαστό κόσμο των ξεχωριστών ultrabooks. Των notebooks που είναι γρηγορότερα, ελαφρύτερα, πιο λεπτά και περισσότερο «μεγάλα» σε τεχνολογία. Μέσα σε ένα μεγάλο αριθμό συσκευών που παρουσίασε η Toshiba στη φετινή Computex 2012, ξεχωρίζει το Satellite U840W. Μπορεί να μην προσπαθεί να γίνει tablet, όπως πολλά από τα υβρίδια που έχουν παρουσιαστεί από τα ξημερώματα της Κυριακής στην Taiwan. Είναι όμως το πρώτο ultrabook που έχει αναλογία οθόνης 21:9, όταν όσα έχουμε, διατηρούν την αναλογία 16 προς 9. Οπότε και η ανάλυση της οθόνης είναι αντίστοιχα 1792 x 768.

    Θα ρωτήσετε γιατί είναι αξιοσημείωτο αυτό; Φανταστείτε τι δυνατότητα θα έχετε να «τρέχετε» δύο διαφορετικές εφαρμογές στα Windows 8 δίπλα δίπλα, χωρίς να χρειάζεται να «πηδάτε» από τη μία στην άλλη. Φανταστείτε να βλέπετε ταινίες στην ίδια αναλογία που τις βλέπετε στο σινεμά, χωρίς μαύρες μπάρες. Φανταστείτε την δυνατότητα (φίλοι που ξεροσταλιάζετε στα φύλλα εργασίας του Excel ή του Word) να επεξεργάζεστε τα κείμενα ή τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο.

    Αν προσθέσετε σε αυτό, το γεγονός ότι η μπαταρία (σύμφωνα πάντα με την Toshiba) διαρκεί μία ολόκληρη μέρα, μάλλον μιλάμε για ένα από τα ιδανικότερα ultrabooks που θα βγουν στην αγορά.

    Ναι, θα πει κάποιος, αλλά δεν έχει οθόνη αφής, όπως τα άλλα «υβρίδια» που έχουν εμφανιστεί. Σε αυτή την περίπτωση, λίγο μας νοιάζει, αν σκεφτείτε ότι έχουμε ένα μηχάνημα με εξαιρετικές επεξεργαστικές ικανότητες εξαιτίας του Ivy Bridge, που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 10GB RAM και φέρνει μαζί του έναν συνδυασμό από 500 GB σκληρό δίσκο με 32 GB SSD.

    Κι αν του ρίξει κανείς μία προσεκτική ματιά μέσα από τις φωτογραφίες του Engadget, θα δει το μεταλλικό σώμα και θα σκεφτεί πως, όταν θα πάει να το αγοράσει μέσα στο καλοκαίρι κάπου στην Ευρώπη, τα 1100 ευρώ περίπου, ίσως και να μην είναι τόσο υπερβολικά. Τι λέτε;

    Υ.Γ. Σας είπαμε πως η διαγώνιος της οθόνης του είναι στις 14 ίντσες; Όχι ε;

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles