13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τουρκία: μπλόκαρε την πρόσβαση στο Twitter εν μέσω των φονικών σεισμών

    Ενώ οι φονικοί σεισμοί στην Τουρκία συνεχίζουν να είναι από τα πρώτα θέματα επικαιρότητας παγκοσμίως, η κυβέρνηση της χώρας φέρεται να μπλόκαρε την πρόσβαση στο Twitter.

    Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, ουδείς μπορεί να συνδεθεί στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης από το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2022 και αρκετοί έχουν στραφεί σε λύσεις τύπου VPN. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε επίσημα, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ερντογάν για αυτήν την εξέλιξη.

    Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι αυτής της απαγόρευσης, εν μέσω μάλιστα μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης για τον τουρκικό λαό. Τα social media έχουν βοηθήσει πολύ σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων χωρών και ως εκ τούτου τα ερωτήματα που δημιουργούνται εδώ είναι ακόμη περισσότερα.

    Ο Έλον Μασκ τοποθετήθηκε από το λογαριασμό του και καθησύχασε την παγκόσμια κοινότητα αναφέροντας πως οι υπηρεσίες του Twitter θα επανέλθουν άμεσα στην Τουρκία.

    Υπενθυμίζεται πως, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τέτοια ενέργεια από πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, αφού κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε περιπτώσεις στρατιωτικών ή τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ το 2014 ο Ερντογάν είχε δώσει εντολή για μια τέτοια απαγόρευση μετά από διαρροές εγγράφων που άφηναν έκθετη την κυβέρνησή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles