15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Trackimo GPS tracker (Hands-On)

    Μία νέα συσκευή στην αγορά των tracking συσκευών έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα, φιλοδοξώντας να κατακτήσει τόσο το extreme κοινό, όσο και αυτούς με τις πιο απλές ανάγκες εντοπισμού θέσεως. To όνομα της είναι Trackimo και αποτελεί μία από τις μικρότερες και πιο εύχρηστες συσκευές ανίχνευσης και εκπομπής συντεταγμένων.

    trackimo (2)

    Ο τρόπος που λειτουργεί είναι πολύ απλός:

    Κατεβάζουμε την αντίστοιχη εφαρμογή, ενεργοποιούμε την συσκευή, η οποία και εκπέμπει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας της και αυτό είναι όλο! Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι λάτρεις των extreme sports δεν πρόκειται να χαθούν ποτέ, αβοήθητοι στις εξορμήσεις τους, όσο απομακρυσμένη και απρόσιτη και αν είναι η τοποθεσία τους.

    trackimo

    Επιπλέον, μπορούμε να εφαρμόσουμε τη συσκευή σε αγαπημένα πρόσωπα που είναι επίφοβα, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, εξασφαλίζοντας την προσοχή και την υγεία τους.

    Ακόμα πιο χρήσιμο μπορεί να χαρακτηριστεί το trackimo για την εύρεση των αγαπημένων μας κατοικίδιων, όταν αυτά εξαφανίζονται. Αλλά και για τα άψυχα υπάρχοντά μας, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι μηχανές, βελτιστοποιώντας την αντίδραση σε περίπτωση κλοπής τους.

    trackimo (4)

    Με βάρος στα 42 γραμμάρια και μέγεθος 47mm x 40mm x 17mm, είναι κάτι παραπάνω από διακριτικό, ενώ η αυτονομία έως και 72 ωρών που παρέχει αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αφαιρώντας το πίσω καπάκι θα βρείτε τη μπαταρία των 600mAh, ενώ κάτω από αυτήν υπάρχει η full-size SIM που έρχεται προ-εγκατεστημένη. Μέσω της SIM το Trackimo μπορεί να μεταδώσει (μέσω δεδομένων) πληροφορίες για την τοποθεσία του στον κάθε ενδιαφερόμενο χρήστη (έως 10), είτε μέσω e-mail, είτε μέσω SMS.

    Αρκεί, φυσικά, να έχει «κλειδώσει» στους δορυφόρους GPS και να έχει σήμα κινητής τηλεφωνίας.

    trackimo (5)

    Πάνω στην συσκευή, εκτός από τις φωτεινές ενδείξεις, υπάρχει και ειδικό κουμπί έκτακτης ανάγκης (SOS), εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του κατόχου και σε περιπτώσεις προβλήματος υγείας. Πατώντας το για 4 δευτερόλεπτα αποστέλλεται σήμα κινδύνου με SMS στους χρήστες που έχετε προκαθορίσει. Στην πράξη το Trackimo λειτουργεί όπως περιμέναμε, αντίστοιχα με άλλες συσκευές GPS που εντοπίζουν και αποστέλλουν συντεταγμένες. Το ατού του είναι το application για iOS και Android συσκευές που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τη θέση της συσκευής και έτσι μπορείτε να την παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρίσκεστε!

    Τέλος, μπορείτε να «οριοθετήσετε» μια περιοχή (ζώνη εντοπισμού) στο software του Trackimo ώστε εάν το στίγμα του βγεί εκτός ορίων, να σταλεί αμέσως ειδοποίηση με SMS. Ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

    trackimo (3)

    Μέσα στην συσκευασία περιλαμβάνονται η μπαταρία, το κλιπάκι ζώνης, το βέλκρο στερέωσης, ο μαγνήτης στερέωσης, το αδιάβροχο κάλυμμα και το καλώδιο φόρτισης USB, αλλά και ένα μικρό κατσαβίδι μαζί με τις απαραίτητες βίδες για να στερεώσετε τα προαναφερθέντα.

    Το Trackimo διατίθεται στην Ελλάδα μέσω της GlobalSat και αποκτώντας το έχετε 1 χρόνο δωρεάν δεδομένα, ενώ έπειτα η ανανέωση κοστίζει €50/χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο trackimo.com.gr.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles