20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Tradinno. Το ρομπότ-δράκος που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο!

    Στα ρεκόρ Guinness μπορεί κανείς να βρει δεκάδες απίθανα πράγματα που δεν μπορεί να φανταστεί ούτε καν την ύπαρξη τους, όπως για παράδειγμα έναν κινούμενο ρομπότ-δράκο που κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ Guinness του μεγαλύτερου ρομπότ στον κόσμο!

    Tradinno_2B

    O Tradinno, είναι ένας δράκος που κάθε θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας θα ήθελε να  τον έχει ως αξιοθέατο,  καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι με το πραγματικά τεράστιο μέγεθος του μαγνητίζει τα βλέμματα και αφήνει όσους τον κοιτούν, με το στόμα ανοικτό. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, ο Tradinno έχει 15.72 μέτρα μήκος, 12.33 μέτρα πλάτος και 8.20 μέτρα ύψος, ενώ παράλληλα ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 11 ολόκληρους τόνους! Το δημιούργημα της γερμανικής Zollner Elektronik AG, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή Zandt της Γερμανίας, όχι μόνο είναι σε θέση να κινείται, αλλά δύναται παράλληλα να ξερνάει φωτιά από το στόμα του και να βγάζει καπνούς από τα ρουθούνια του (όπως άλλωστε πρέπει να κάνει κάθε δράκος που σέβεται τον εαυτό του)!

    Tradinno_1

    Οι υπεύθυνοι της Zollner ξεκίνησαν την κατασκευή του τηλεκατευθυνόμενου Tradinno πίσω στο 2007 και κατάφεραν να ολοκληρώσουν την κατασκευή του, το 2013, όπου και η επιτροπή των ρεκόρ Guinness (που είναι γνωστή για την αξιοπιστία της) αποφάσισε να του απονείμει το ρεκόρ του μεγαλύτερου κινούμενου ρομπότ που περπάτησε ποτέ στον πλανήτη μας. Ενδεικτικό είναι ότι για να μπορέσει να κινηθεί, ο Tradinno βασίζεται σε μία 2.0 λίτρων μηχανή Turbo, η οποία παράγει 140 ίππους!

    Tradinno_3

    Ο μοναδικός αντίπαλος που κάπως κοντράρει τον Tradinno είναι ο Sauroposeidon που βρίσκεται σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας στο Ohio των H.Π.Α. O Sauroposeidon είναι πάλι ένα δρακόμορφο ρομπότ, το οποίο μπορεί να είναι μεγαλύτερο, παρόλα αυτά είναι στατικός και δεν μπορεί κινηθεί. Πάντως, όπως και να το κάνουμε o Tradinno είναι λιγάκι… τρομακτικός και το video που ακολουθεί και τον δείχνει εν δράσει, σίγουρα το πιστοποιεί!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles