18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τραγικό! To New World, το νέο MMORPG της Amazon «καίει» πανάκριβες GPUs!

    Η αλήθεια είναι ότι τα MMORPG αποτελούν ένα είδος παιχνιδιών που σχεδόν ποτέ δεν τα συνδυάζουμε με υψηλές απαιτήσεις σε PC hardware. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι optimized με τέτοιο τρόπο ώστε να τρέχουν με άνεση ακόμη και σε συστήματα που ήδη έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια ζωής (μπορεί και παραπάνω). Όμως η περίπτωση του New World της Amazon που βρίσκεται σε Beta φάση, μάλλον είναι μοναδική στα χρονικά, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί να το «αντέξει» ούτε μια πανάκριβη και πανίσχυρη RTX 3090! Και αυτό γιατί σύμφωνα με αναφορές ορισμένων PC gamers που δοκίμασαν τη δοκιμαστική φάση του εν λόγω MMORPG, το New World έχει την τάση να… «ψήνει» ακόμη και τις πιο ακριβές GPUs!

    Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί λόγω μιας απερισκεψίας και παράλειψης των προγραμματιστών, οι οποίοι αναπτύσσουν τον κώδικα του παιχνιδιού, η menu screen του New World δεν διαθέτει FPS cap! Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα να ανεβάζει στροφές ακόμη και στα 9.000 FPS! Αν και είναι μικρό το ποσοστό των παικτών που έχουν δει τις κάρτες γραφικών τους να αρπάζουν… φωτιά (τα περιστατικά αφορούσαν κυρίως κάρτες της EVGA RTX 3090, αλλά και ορισμένα μοντέλα: 3080 και 2080), ωστόσο σε μια εποχή που μια  GPU τελευταίας τεχνολογίας κοστίζει μια μικρή περιουσία, είναι λογικό οι κατάρες και τα μπινελίκια να πέφτουν… σύννεφο!

    To team της Amazon απάντησε στους εκνευρισμένους παίκτες, αναφέροντας μια σειρά από tips για το πως μπορούν να αποφύγουν το πρόβλημα. Ωστόσο, είναι άγνωστο το τι θα γίνει με τους gamers που είχαν την ατυχία να δουν την GPU τους brickαρισμένη!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles