14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τρελό deal στη βιομηχανία του gaming! Για 12,7 δισ. δολάρια η Take-Two εξαγοράζει τη Zynga

    Η δημιουργός του “Grand Theft Auto”, η Take-Two Interactive, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει τη Zynga με αντίτιμο 11.04 δισ. δολάρια προκειμένου να θέσει κάτω από την “ομπρέλα” της δημοφιλείς τίτλους για κινητά, όπως το “FarmVille”.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο deal που έχει γνωρίσει ο τομέας του gaming μέχρι σήμερα και αναμένεται να δημιουργήσει έναν κολοσσό στην κατηγορία. Η Take-Two, επειδή η Zynga έχει μπει στο χρηματιστήριο, θα αναγκαστεί να αγοράσει και όλες τις μετοχές της με αντίτιμο 9.86 δολάρια τη μία. Όσοι έχουν μετοχές της Zynga θα λάβουν 3.50 δολάρια για κάθε μετοχή και μετοχές αξίας 6.36 δολαρίων της Take-Two. Επομένως, μιλάμε για μια επένδυση που αγγίζει το ποσό των 12.7 δισ. δολαρίων.

    H σημασία της επένδυσης

    Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Υπάρχει βέβαια και ένα διάστημα 45 ημερών, κατά το οποίο η Zynga μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλους υποψήφιους αγοραστές για κάποια καλύτερη προσφορά. Γιατί όμως η Take-Two Interactive επενδύει σχεδόν 13 δισ. στη Zynga; Όπως ανέφερε ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, η μεταμορφωτική αυτή συναλλαγή με τη Zynga, θα διαφοροποιήσει σημαντικά την εταιρεία και θα καθιερώσει την ηγετική της θέση στο mobile gaming. Πρόκειται για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της gaming βιομηχανίας. “Αυτός ο στρατηγικός συνδυασμός θα ενώσει τα franchises μας για υπολογιστές και κονσόλες, τα οποία είναι τα καλύτερα στην κατηγορία τους, με μια κορυφαία στην αγορά, διαφοροποιημένη, publishing πλατφόρμα για κινητά που έχει πλούσια ιστορία καινοτομίας και δημιουργικότητας”, ανέφερε ο Strauss Zelnick.

    Διαβάστε επίσης: Κάνει θραύση το Rust! Ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια σε πωλήσεις (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles