20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Τρία στα τέσσερα smartphones που αγοράστηκαν το τελευταίο τρίμηνο χρησιμοποιούν Android

    Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC, τρία στα τέσσερα smartphones που πουλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους διαθέτουν Android. Και κάπως έτσι, το “χάσμα” ανάμεσα στο λειτουργικό της Google και το iOS της Apple φαίνεται ότι μεγαλώνει…


    Οι περισσότερες “αποστολές” Android smartphones φαίνεται ότι αφορούν τη Samsung, την HTC καθώς και κάποιους άλλους κατασκευαστές που διπλασίασαν τα μερίδιά τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, με τα συνολικά νούμερα να φτάνουν τις 136 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της γνωστής εταιρείας ερευνών.

    Και κάπως έτσι, το μερίδιο του Android στην παγκόσμια αγορά smartphones έφτασε το 75% (!), έναντι 57,5% την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το μερίδιο της Apple, από την άλλη, αυξήθηκε από το 13,8% στο 14,9%. Φαίνεται, λοιπόν, πως η αύξηση του μεριδίου του Android δεν έχει γίνει εις βάρος της Apple, αλλά άλλων λειτουργικών, όπως τα Symbian και Blackberry που μείωσαν σημαντικά τις αποστολές τους.

    Συγκεκριμένα, η Blackberry είδε το μερίδιό της να “συρρικνώνεται” στο 7,7% έναντι 9,5% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ το Symbian από το 14,6% έφτασε στο 4,1%. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, στη μεγάλη αυτή μείωση αποστολών για το Symbian, έπαιξε και το γεγονός ότι η Nokia έχει λάβει την απόφαση να υποστηρίξει το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft, έχοντας κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά και τις πρώτες συσκευές της.

    Όσο για τα Windows Phone, τέλος, προς το παρόν, το μερίδιό τους φτάνει το 3,6%, αναμένεται, ωστόσο, να αυξηθεί σημαντικά με τη διάθεση στην αγορά των Windows Phone 8 smartphones.

    Πηγή: Huffington Post

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles