21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τα Τρίκαλα επιλέχθηκαν για δοκιμές λεωφορείων χωρίς οδηγούς!

    Η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπάρχουν αυτόματα αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφορούν χωρίς οδηγό. Η Google έχει ασχοληθεί αρκετά με αυτό, σχεδιάζοντας μάλιστα το δικό τς αυτόματο αυτοκίνητο. Ωστόσο, αυτόματα οχήματα εισάγονται σιγά σιγά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με το ευρωπαϊκό έργο CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) να συμπεριλαμβάνει την πόλη των Τρικάλων ως Ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό στην διαδρομή που έχει προταθεί.

    CityMobil2 diadromi Trikala

    Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον, τα Τρίκαλα θα δεχθούν λεωφορεία χωρίς οδηγό, με την παραπάνω διαδρομή να έχει επιλεγεί για το δρομολόγιο. Αυτή τη στιγμή, απαιτείται πρώτα η διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Τρικάλων, με διαρκή ανταλλαγή στοιχείων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών, ώστε να ξεκινήσουν ύστερα οι δοκιμές.

    Η e-Trikala Α.Ε. συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε 45 Ευρωπαίους εταίρους, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις και λαμβάνοντας συγχαρητήρια γι’αυτό. Στους εταίρους συμπεριλαμβάνεται επίσης και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο αναμένεται να συνεργαστεί με την e-Trikala Α.Ε για τις πιλοτικές δοκιμές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles