17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Τριμερής επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ της Cyta UK, της Cyta και της Hellenic Television

    cyta

    Στην εταιρεία Hellenic Television μεταφέρονται οι πελάτες λιανικής αγοράς της θυγατρική εταιρείας της Cyta στο Ηνωμένο Βασίλειο Cyta UK Ltd, στην ιδιοκτησία της οποίας παραμένει ο Διεθνής Τηλεπικοινωνιακός Κόμβος της ΑΤΗΚ στο Λονδίνο, τον οποίο θα διαχειρίζεται χωρίς την χρηματοοικονομική υποστήριξη της Cyta στην Κύπρο. Αναλυτικότερα, με βάση τις πρόνοιες τριμερούς συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στη Λευκωσία, μεταξύ της Cyta UK, της Cyta και της Hellenic Television Ltd, η πελατειακή βάση λιανικής αγοράς της Cyta UK μεταφέρεται στη Hellenic Television, η οποία αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση και υποστήριξή της, καλύπτοντας όλο το φάσμα των υπηρεσιών που προσέφερε μέχρι σήμερα η Cyta UK στους πελάτες της. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν σταθερή και κινητή τηλεφωνία, ευρυζωνικές υπηρεσίες διαδικτύου και συνδρομητική τηλεόραση.

    Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή αναβαθμισμένων δυνατοτήτων εξυπηρέτησης στην κυπριακή αγορά προς τους πελάτες που διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιούν υπηρεσίες της Cyta στην Κύπρο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πελάτες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από το ίδιο προσωπικό που, με βάση τη συμφωνία, μεταφέρεται  στο σύνολό του στη Hellenic Television διατηρώντας τα καθήκοντα και τους όρους εργασίας του. Σημειώνεται ότι η Hellenic Television Limited που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1990, είναι κυπριακών συμφερόντων καθώς ανήκει στον Κύπριο Επιστήμονα και Διαστημικό Μηχανικό Δρα Χριστάκη Φέλλα.

    Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος της Cyta, κ. Ρένα Ρουβιθά Πάνου, “Η επίτευξη της επιχειρηματικής συμφωνίας μεταξύ του Ομίλου της Cyta και της Hellenic TV ήταν αποτέλεσμα μιας διαφανούς και αξιόπιστης διαδικασίας επιλογής στη βάση αυστηρών προδιαγραφών, ανάμεσα σε αξιόλογες εταιρείες που αρχικά εξέφρασαν επενδυτικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια υπέβαλαν προσφορές. Ως αποτέλεσμα, η Cyta UK επικεντρώνεται πλέον στη διαχείριση του Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακού Κόμβου στο Λονδίνο, που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της στρατηγικής του Οργανισμού και αναπόσπαστο μέρος του διεθνούς δικτύου του, που διασυνδέει τηλεπικοινωνιακά την Κύπρο με τις χώρες του εξωτερικού.» Η κ. Ρουβιθά Πάνου πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα της Cyta παραμένει η διατήρηση και σύσφιξη των ήδη εξαιρετικά ισχυρών δεσμών του Οργανισμού με την Ομογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία θα συνεχίσουν να παρέχονται ειδικά προγράμματα συνεργασίας με τη Cyta στην Κύπρο.”

    Τη συμφωνία υπέγραψαν εκπρόσωποι της ηγεσίας της Cyta και της Cyta UK με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Television, Δρα Χριστάκη Φελλά.

    Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (Cyta) εκφράζει με σχετική ανακοίνωση της, τις ευχαριστίες της προς τους προσφοροδότες που επέδειξαν επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Cyta UK, καθώς και το συμβουλευτικό οίκο Deloitte (Κύπρου) που συνέβαλε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση,  στην ομαλή ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles