24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τρεις έξυπνες χρήσεις της κάμερας του κινητού σας που ίσως δε γνωρίζατε

    Εννοείται πως η βασική χρήση της κάμερας του κινητού σας είναι να βγάζετε φωτό ή…selfies. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες όχι τόσο γνωστές έξυπνες χρήσεις για την κάμερά σας που θα πρέπει να γνωρίζετε.

    camera-uses

    Στο secnews.gr βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τρεις από αυτές, καθώς και τις εφαρμογές που χρειάζεστε για να κάνετε το μαγικό να συμβεί.

    Μετάφραση

    Αν δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη με κάποια πινακίδα, μενού ή κάποιο άλλο τμήμα κειμένου σε μια ξένη γλώσσα, ανοίξτε το Google Translate (Android, iOS) και αυτό θα αναλάβει τη μετάφραση του κειμένου μέσω της φωτογραφικής σας μηχανής. Από την αρχική σελίδα της εφαρμογής, πατήστε στο εικονίδιο με την κάμερα και φωτογραφήστε το κείμενο που θέλετε να μεταφράσετε.

    access

    Μπορεί να μην παρέχεται υποστήριξη για όλες τις γλώσσες που υποστηρίζει κανονικά η εφαρμογή (υποστηρίζονται 29 γλώσσες έναντι των 103 που υπάρχουν συνολικά), παρ’ όλα αυτά το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά βολικό, και μπορείτε να φορτώσετε και εικόνες που έχετε φωτογραφίσει παλαιότερα.

    Τα TextGrabber + Translator (Android, iOS) και WayGo (Android, iOS) λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

    Σάρωση Εγγράφων

    Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ως σκάνερ, είτε θέλετε να φορτώσετε έγγραφα στο cloud για να τα αποθηκεύσετε, είτε για να τα μετατρέψετε σε επεξεργάσιμο κείμενο, είτε απλά να για θυμάστε τον αριθμό του εισιτηρίου σας, και όλα αυτά μέσω της κάμερας του τηλεφώνου σας.

    sarosi-700x394

    Η εφαρμογή Scannable της Evernote (iOS) είναι μια αξιοπρεπής επιλογή γι’ αυτό τον σκοπό και το Google Drive παρέχει επίσης την ίδια λειτουργικότητα σάρωσης (αν και διατίθεται μόνο σε εφαρμογή για Android προς το παρόν). Τα CamScanner (Android, iOS) και Scanbot (iOS) είναι δύο ακόμη εξαιρετικές επιλογές.

    Star Gazing

    Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας σε συνδυασμό με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Εγκαταστήστε κάποια εφαρμογή όπως το Skyview (Android, iOS), σημαδέψτε με την κάμερα του τηλεφώνου σας τον ουρανό, και μπορείτε να ξεχωρίσετε τα αστέρια, τους αστερισμούς και πολλά ακόμη, χωρίς να έχετε καν τηλεσκόπιο.

    star-700x394

    Yπάρχουν αρκετές ακόμη παρόμοιες star gazing εφαρμογές και πολλά ακόμη apps επαυξημένης πραγματικότητας έτοιμα να επεξεργαστούν πληροφορίες βάση του feed που προέρχεται από την κάμερα του τηλεφώνου σας, όπως για παράδειγμα τα Wikitude (Android, iOS) και Blippar (Android, iOS).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles