15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    TruthGPT: Αυτή είναι η απάντηση του Elon Musk στο ChatGPT της OpenAI

    Η Microsoft και η Google έχουν ανοίξει ήδη τα “χαρτιά” τους, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό που έμενε να δούμε είναι τι περιλαμβάνει το πλάνο του Elon Musk, ο οποίος, αν και συνυπέγραψε να μπει “φρένο” στην ανάπτυξη της ΑΙ, ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ετοίμαζε ένα δικό του project.

    Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του “TruthGPT”, μια εναλλακτική πρόταση του ChatGPT. Το νέο εργαλείο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να αναζητήσει την αλήθεια, προκειμένου να αποφευχθεί η… ζημιά για την ανθρωπότητα.

    «Θα ξεκινήσω κάτι που ονομάζω TruthGPT ή μέγιστη ΑΙ αναζήτησης της αλήθειας που προσπαθεί να κατανοήσει τη φύση του σύμπαντος», δήλωσε ο Musk. «Και νομίζω ότι αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος δρόμος προς την ασφάλεια, με την έννοια ότι μια τεχνητή νοημοσύνη που ενδιαφέρεται για την κατανόηση του σύμπαντος είναι απίθανο να εξολοθρεύσει τους ανθρώπους, επειδή είμαστε ένα ενδιαφέρον μέρος του σύμπαντος».

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk σκέφτεται να δημιουργήσει ένα «TruthGPT», καθώς ο ίδιος έγραψε στο Twitter το Φεβρουάριο ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι το TruthGPT». Παράλληλα, επέστησε επίσης την προσοχή στους κινδύνους των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κλίμακας, όπως αυτά που κατασκευάζονται από την OpenAI. Ο Musk, μαζί με αρκετούς άλλους ερευνητές AI, υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή το Μάρτιο που προτρέπει τις εταιρείες να σταματήσουν τα «γιγαντιαία πειράματα AI» που οι δημιουργοί τους δεν μπορούν να «κατανοήσουν, να προβλέψουν ή να ελέγξουν αξιόπιστα».

    Διαβάστε επίσης:

    Intel και Arm ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν δυνατή συνεργασία στον τομέα των mobile chipsets!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles