BREAKING

0

Tα καλύτερα βιβλία μαγειρικής για φοιτητές

Σαν να μην έφτανε ο νέος κόσμος της γνώσης που ανοίγεται μπροστά σου, αποκτάς πρώτη επαφή και με έναν άλλον κόσμο, αυτόν της κουζίνας. Ως φοιτήτρια σε επαρχιακή πόλη, χιλιόμετρα μακριά από την έδρα μου, θα σε ενημερώσω πως τον πρώτο μήνα θα ανακαλύψεις όλες τις πιτσαρίες και σουβλατζίδικα της πόλης όπου σπουδάζεις, για να διαπιστώσεις στο τέλος του ίδιου μήνα πως αυτή η εξερεύνηση σε αφήνει ταπί (και όχι ψύχραιμο) και με μερικά κιλά παραπάνω...

Γι'αυτό το λόγο συγκέντρωσα τα ιδανικά βιβλία μαγειρικής για "πρωτάρηδες" όπως οι φοιτητές. Τα ακόλουθα βιβλία διακρίνονται για την ευκολία των συνταγών, την επεξηγηματικότητα τους, τα οικονομικά υλικά που απαιτούν και τη νοστιμιά των συνταγών τους. Ιδού οι καλύτεροι τσελεμεντέδες για φοιτητές:mamapeinao-cookbook-2

«Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα2  πεινάω!» Τάσος Αντωνίου/Εκδόσεις Πατάκη

Το συγκεκριμένο βιβλίο μαγειρικής περιέχει ενενήντα µία συνταγές, ιδανικές για τα πρώτα βήµατα στη δική σου κουζίνα, λαχταριστές, γρήγορες και οικονοµικές. Από πρωτότυπα σάντουιτς µέχρι το αγαπηµένο παστίτσιο της µαµάς σε fast forward, κάθε συνταγή του βιβλίου είναι επιλεγµένη για αρχάριους µάγειρες που αγαπάνε το καλό φαγητό. Κι επειδή κρατάς στα χέρια σου το πιο high tech βιβλίο µαγειρικής, κατέβασε τη δωρεάν εφαρμογή του Μαμά Πεινάω στο smartphone σου, σκάναρε το QR code που θα βρεις σε κάθε συνταγή και αυτόµατα η λίστα του σουπερ µάρκετ βρίσκεται στο κινητό σου! Επιπλέον, οι συµβουλές σε κάθε στάδιο και περίπτωση θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο και… χορτάτο στα πιο ανέµελα χρόνια της ζωής σου.

monos-stin-kouzina

"Μόνος στην Κουζίνα" Ντίνα Νικολάου/Εκδόσεις Μίνωας

Ένα μοναδικό βιβλίο μαγειρικής που απευθύνεται σε ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, σε φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό τους, στους εργένηδες, σε όλους εκείνους που τα καταφέρνουν δύσκολα οικονομικά, αλλά και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική, ώστε όλοι να είναι αυτάρκεις πάνω από μια κατσαρόλα.

monos-stin-kouzina-inner_page122-123

 

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την οργάνωση της κουζίνας ενός νέου σπιτιού ή μιας εργένικης κουζίνας, συμβουλές για την ταξινόμηση των τροφίμων στο ψυγείο, για την αξιοποίηση της κατάψυξης, καθώς και έξυπνους τρόπους για τα ψώνια στη λαϊκή αγορά. Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε 14 κατηγορίες. Σε κάθε μία από τις 115 συνταγές υπάρχουν επιπλέον συμβουλές, μικρά tips και επεξηγήσεις που θα βοηθήσουν ακόμα και κάποιον που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ του να νιώσει σίγουρος για το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του.

jamie-oliver-15-minute-meals

"15λεπτα γεύματα" Jamie Oliver/Εκδόσεις Διόπτρα (Μετάφραση: Παρασκευή Αυγουστίνου)

"Εμπνεύστηκα τα πιάτα αυτά από συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο, και σας διαβεβαιώνω πως είναι νοστιμότατα. Οι συνταγές αυτές δοκιμάστηκαν από μάγειρες όλων των επιπέδων, από εφήβους και συνταξιούχους μέχρι πολυάσχολες μαμάδες και «πνιγμένους» μπαμπάδες, οι οποίοι έδειξαν την ίδια θετική και ενθουσιώδη ανταπόκριση μ’ εμένα και την ομάδα μου. Η συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων ξεχωριστά βοήθησε να πάρουν οι συνταγές τη σημερινή μορφή τους. Από τη στιγμή που μπορούν αυτοί, μπορείτε κι εσείς", αυτή την περιγραφή δίνει ο διάσημος Σεφ για το βιβλίο του και νομίζω πως τα λέει όλα! Και για όσους δεν πείθονται, ναι όντως κατορθώνει να μαγειρεύει τέλεια γεύματα μέσα σε 15 λεπτά!

eykoles-syntages-zymarika

"Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά" Αλέξανδρος Παπανδρέου/Εκδόσεις Ψυχογιός

Ως φοιτητής, μοιραία θα επιλέξεις πολλές φορές να μαγειρέψεις πιάτα με ζυμαρικά. Πάλι καλά που ο γνωστός Σεφ, Αλέξανδρος Παπανδρέου, έχει εμπνευστεί συνταγές για ζυμαρικά με λαχανικά, με κρέας, καθώς και με πολλά άλλα υλικά. Είναι γρήγορες και εύκολες, με υλικά που θα βρεις στα καθημερινά σου ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

foititis-kouzina

"Φοιτητής και στην Κουζίνα" Βίκυ Σμυρλή/Εκδόσεις Μέλινο

Το συγκεκριμένο βιβλίο τα λέει όλα με τον τίτλο του: Μαγειρεύοντας, εξοικονομείς χρήματα, αποκτάς ζηλευτή αυτονομία και δημιουργείς απολαυστικά πιάτα. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο θα μάθεις τα μυστικά της κουζίνας και θα μπορέσεις -με αγνά υλικά, λίγα σκεύη, φαντασία και μεράκι- σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο να γίνεις από φοιτητής στην κουζίνα, δημιουργός απολαύσεων.

Καλή Σταδιοδρομία & Βon Appétit!

0 Comment