17.5 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    TSMC: Ο προμηθευτής της Apple καθυστερεί την παραγωγή τσιπ

    Η TSMC δεν θα κατασκευάσει τσιπ στην Αριζόνα σύμφωνα με βάση το χρονοδιάγραμμα. Η εταιρεία της Ταϊβάν αναβάλλει την έναρξη της παραγωγής τσιπ 4 νανομέτρων στο πρώτο της εργοστάσιο στο Φοίνιξ της Αριζόνα από το 2024 έως το 2025.

    Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο βασικότερος όμως είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικευμένοι εργαζόμενοι διαθέσιμοι για να ολοκληρώσουν την κατασκευή εγκαίρως, σύμφωνα με τον πρόεδρο Mark Liu. Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο “δανεισμού” τεχνικών για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου. Οι εγκαταστάσεις της Αριζόνα αποτελούν το αποκορύφωμα του νόμου CHIPS and Science Act που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέρυσι.

    Το μέτρο αποσκοπεί στην ενίσχυση της εγχώριας κατασκευής ημιαγωγών και περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και φορολογικές πιστώσεις για εταιρείες που κατασκευάζουν εργοστάσια στην πολιτεία. Η TSMC στοχεύει σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια φορολογικών πιστώσεων για τα δύο εργοστάσιά της στην Αριζόνα και αναμένεται να επενδύσει συνολικά 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία.

    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν ανησυχεί άμεσα για το έλλειμμα εργαζομένων. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Olivia Dalton ανέφερε ότι οι διατάξεις του νόμου CHIPS and Science Act θα έχουν το «εργατικό δυναμικό που χρειαζόμαστε». Η καθυστέρηση εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα για τις εταιρείες τεχνολογίας που εξαρτώνται από την κατασκευή της TSMC, κυρίως την Apple. Τα μελλοντικά iPhone και Mac θα χρησιμοποιούν τσιπ 4nm και 3nm που κατασκευάζονται στα εργοστάσια του Φοίνιξ. Εάν η καθυστέρηση τραβήξει σε βάθος χρόνου, η Apple μπορεί να χρειαστεί είτε να καθυστερήσει την κυκλοφορία προϊόντων είτε να στηριχθεί σε εναλλακτικούς κατασκευαστές. Η Intel επενδύει 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο εγκαταστάσεις στην Αριζόνα που πρόκειται να ξεκινήσουν την παραγωγή τσιπ το 2024, αλλά αυτά δεν θα είναι απαραίτητα διαθέσιμα για τις ανάγκες της Apple.

    Διαβάστε επίσης:

    LG: Νέα κυρτή gaming οθόνη OLED 240 Hz για υψηλές επιδόσεις

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles