16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    «Τσουχτερό» το κόστος του δορυφορικού Ιντερνετ του Ελον Μασκ: πράσινο φως από την ΕΤΤΤ για να εκκινήσει η παροχή της υπηρεσίας στην Ελλάδα

    Tο πράσινο φως έλαβε για να ξεκινήσει στην Ελλάδα η παροχή της υπηρεσίας δορυφορικού Internet από το Starlink της Space X του Elon Musk, αφού ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση και η αδειοδότηση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) του τερματικού εξοπλισμού.

    Ωστόσο, με δεδομένο το υψηλό κόστος για την απόκτηση της υπηρεσίας (700 ευρώ για τον εξοπλισμό και 99 ευρώ κάθε μήνα για την υπηρεσία), διατυπώνεται σκεπτικισμός ως προς τον αριθμό των συνδρομητών που θα καταφέρει να προσελκύσει η Space X στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η προοπτική του δορυφορικού Ιnternet κυρίως για την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών αναγνωρίζεται ως λύση από την ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

    Το δορυφορικό Ιντερνετ της Starlink υπόσχεται ταχύτητες download 250 Mbps που, αναλογα με την τοποθεσία, ενδέχεται να αυξηθούν σε 400 Mbps. Αντίστοιχα, η μέση ταχύτητα upload (ανεβάσματος αρχείων κ.τ.λ.) τοποθετείται σε 14 Mbps.

    Να σημειωθεί ότι οι χρήστες θα έχουν την ευχέρεια να διακόπτουν τη συνδρομή τους κατά βούληση, χωρίς να δεσμεύονται από συμβόλαιο, αλλά η εκ νέου ενεργοποίηση της υπηρεσίας ενδέχεται να καθυστερήσει, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Starlink. Επίσης θα απαιτείται επιπρόσθετο κόστος της τάξεως των 25 ευρώ προκειμένου ένας χρήστης να εξασφαλίσει τη φορητότητα της υπηρεσίας, και τη δυνατότητα να μεταφέρει τον εξοπλισμό σε άλλη τοποθεσία.

    Διαβάστε επίσης:

    > Elon Musk: Λάθος το «μπλόκο» του Donald Trump στο Twitter

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles