BREAKING

0

Ο κωδικός πρόσβασης είναι πλέον περιττός για τη διαχείριση Twitter λογαριασμών

Η ομάδα του Twitter αποκάλυψε μία νέα λειτουργία η οποία θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες λογαριασμών με πολλαπλούς διαχειριστές. Ο λόγος για τη νέα λειτουργία «TweetDeck Teams».

Έως και τώρα, η χρήση ενός Twitter λογαριασμού προϋπέθετε τη γνώση του κωδικού πρόσβασης, μιας και το username είναι δημοσίως γνωστό. Όχι πλέον. Μέσω του TweetDeck, ιδιοκτήτες λογαριασμών μπορούν να ορίζουν διαχειριστές για τους λογαριασμούς τους, χωρίς να τους αποκαλύπτουν τον κωδικό πρόσβασης, και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν.

Share Twitter accounts via TweetDeck Teams

Προϋπόθεση για τον ορισμό διαχειριστών είναι η σύνδεση στο TweetDeck με χρήση των Twitter στοιχείων ενός λογαριασμού και όχι με τον κλασσικό τρόπο μέσω email. Έστω ότι θέλουμε να προσθέσουμε διαχειριστές για τον λογαριασμό @SMLifeGR. Η διαδικασία τότε είναι η εξής στο TweetDeck:

1) Επιλέγουμε από το κάθετο αριστερό μενού το εικονίδιο «Accounts».

2) Στη συνέχεια βρίσκουμε τον λογαριασμό @SMLifeGR και κάνουμε κλικ στην επιλογή «Team @SMLifeGR».

3) Πληκτρολογούμε τα Twitter ονόματα όσων θέλουμε να προσθέσουμε για τη διαχείριση του λογαριασμού.

4) Επιλέγουμε «Authorize».

Οι χρήστες οι οποίοι επιλέξαμε θα ειδοποιηθούν μέσω email και TweetDeck για να αποδεχθούν ή να απορρίψουν το αίτημα.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του Twitter λογαριασμού μπορεί να ορίσει συγκεκριμένα δικαιώματα στους διαχειριστές μέσω των τίτλων «Admin» και «Contributor». Και οι δύο τίτλοι επιτρέπουν την χρήση του Twitter λογαριασμού, με τη μόνη διαφορά πως ο πρώτος τίτλος δίνει έξτρα δικαιώματα για προβολή της ομάδας διαχειριστών και της προσθήκης/αφαίρεσης επιπλέον διαχειριστών. Επίσης, και οι δύο τίτλοι μπορούν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό μονάχα εντός του TweetDeck, μιας και δε γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης για χρήση σε άλλο site ή εφαρμογή.

Τέλος, υπάρχει δυνατότητα να επιλέξετε να μην δεχτείτε ποτέ αίτημα για προσθήκη σε ομάδα ή να δέχεστε αιτήματα μονάχα από χρήστες τους οποίους ακολουθείτε, μέσω της επιλογής «Twitter for teams» στις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου.

0 Comment