13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Twitch: Τεράστια παραβίαση ασφαλείας! Φύλλο και φτερό τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων users!

    To Twitch είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για gaming streaming στον κόσμο, καθώς εκατομμύρια games κάνουν χρήση των δυνατοτήτων του. Δυστυχώς όμως τα πράγματα τελευταία μάλλον δεν είναι και πολύ καλά για το Twitch, καθώς πρόσφατα μια ομάδα από αδίστακτους hackers κατάφερε να κάνει φύλλο και φτερό την anti-hacking προστασία της γνωστής πλατφόρμας, αποκτώντας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων gamers.

    Και όταν αναφερόμαστε σε προσωπικά δεδομένα, οι hackers κατόρθωσαν να αποσπάσουν τον πηγαίο προγραμματιστικό κώδικα της εφαρμογής, στοιχεία που σχετίζονται με τις πληρωμές των streamers, όπως επίσης και άλλου είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα! Συνολικά το μέγεθος των αρχείων που εκλάπησαν ανέρχεται στα 125GB! Σύμφωνα με τον hacker που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ο λόγος που επέλεξε το Twitch για να εκτελέσει το hacking σχέδιο του είναι γιατί η κοινότητα των gamers είναι αηδιαστική και είναι γεμάτη με τοξικότητα! Καλό θα ήταν πάντως εάν διαθέτετε έναν λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα να αλλάξετε άμεσα το password σας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles