21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    To Twitter παραδίδει τα στοιχεία επικοινωνίας διαδηλωτή της Νέας Υόρκης

    Φανταστείτε να είστε διαδηλωτής του κινήματος Occupy. Αρχικά, όσο πραγματοποιείτε με τους πολλούς άλλους διαδηλωτές την κατάληψη της Wall Street, ξεκινώντας από τη γέφυρα Brooklyn, η αστυνομία σας συλλαμβάνει. Επειδή το κίνημα στο οποίο συμμέτεχετε, όμως, εξαπλώνεται σε πολλές άλλες πόλεις, εύλογα, καθώς το κίνημα αφορά το 99% που διαμαρτύρεται για τα βάρη που έχει επωμιστεί, σε αντίθεση με το 1% του πληθυσμού του κόσμου, η κυβέρνησή σας, αποφασίζει ότι είστε δυνητικά, ένας τρομοκράτης. Έτσι, λαμβάνει διάφορα μέτρα για να σας αποτρέψει να ξανακάνετε το ίδιο, όπως την παρακολούθηση των επικοινωνιών σας, χωρίς την έκδοση εντάλματος.

    Αλλά και για την σύλληψή σας, βέβαια, πηγαίνετε   στο δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της δίκης, υποστηρίζετε πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης, επίτηδες οδήγησε τον κόσμο προς την γέφυρα Brooklyn για να μπορέσει να τους συλλάβει όλους. Η πολιτική αγωγή, προσπαθεί να αποδείξει πως ήσασταν ενημερωμένος και πήγατε στη γέφυρα Brooklyn εις γνώση σας και δεν παγιδευτήκατε. Για να το στηρίξει αυτό, θέλει να έχει πρόσβαση στα tweet σας εκείνης της ημέρας. Το Twitter, αρχικά, δηλώνει πως η νομική του ομάδα θα σας στηρίξει στο αίτημά σας ότι οι επικοινωνίες σας είναι προσωπικές και έχετε κάθε δικαίωμα να τις προστατεύσετε. Μάλιστα, η νομική ομάδα του Twitter, συνεργάζεται με τον δικηγόρο σας.

    Μέχρι που η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Ιούνιο, λέει στο Twitter ότι ή θα παραδώσει τα tweet σας που δεν είναι διαθέσιμα πια γιατί έχετε κλείσει το λογαριασμό σας για την δική σας ασφάλεια, ή αλλιώς, θα καταδικαστεί για περιφρόνηση του δικαστηρίου. Κι αν γίνει το δεύτερο, θα πρέπει να παραδώσει (το Twitter) τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για τα τελευταία δύο τρίμηνα, ώστε να υπολογιστεί το πρόστιμο.

    Κι εκεί λοιπόν, η πορεία της υπόθεσής σας, βρίσκεται στα χέρια του διοικητικού συμβουλίου του Twitter που είναι στο εξής δίλημμα: Να δώσει την επικοινωνία σας στο δικαστήριο ή να αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας που τα κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό; Και αποφασίζει το πρώτο.

    Αυτό έκανε στην περίπτωση του διαδηλωτή Malcolm Harris, εχθές, παραδίδοντας το αρχείο με όλα τα Tweets του, από τη 15η Σεπτεμβρίου έως τη 31η Δεκεμβρίου του 2011. Με το αίτημα, βέβαια, να περιμένει το δικαστήριο γιατί ο δικηγόρος του Harris έχει καταθέσει άλλο αίτημα που αμφισβητεί τη διαδικασία. To Twitter, όμως, έκανε την επιλογή του. Οπότε, εσείς φίλε διαδηλωτή που πιστεύετε ότι έχετε τον έλεγχο των επικοινωνιών σας, συνειδητοποιείτε πως, όσο κι αν σας λέει το Twitter ότι θα στηρίξει την ιδιωτικότητά σας που υποστηρίζει στους όρους χρήσης, όταν κληθεί να διαλέξει ανάμεσα σε εσάς και τα οικονομικά του στοιχεία, θα διαλέξει το δεύτερο.

    Πηγές: Chicago Tribune, The Verge

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles