15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το Twitter έχασε 4 εκατομμύρια χρήστες εξ’αιτίας του iOS 8;

    Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 το Twitter κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ μικρό ποσοστό τη βάση χρηστών του, από τα 288 στα 292 εκατομμύρια, δείχνοντας πως έχει χάσει τη δυναμική του και σιγά-σιγά πιάνει και αυτό “ταβάνι”. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, θα μπορούσε να έχει 296 εκατομμύρια χρήστες στο τέλος του τριμήνου, αλλά δε τα κατάφερε λόγω… iOS 8!

    Twitter impoved search

    Οι υπεύθυνοι του Twitter υποστηρίζουν πως η κυκλοφορία του iOS 8 έκανε χειρότερη την εμπειρία χρήσης του site από τους κατόχους iPhone και iPad, με αποτέλεσμα 4 εκατομμύρια από αυτούς να εγκαταλείψουν την υπηρεσία! Συγκεκριμένα, το ένα “σφάλμα” αφορούσε περίπου 3 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι αποθαρρύνθηκαν από την αλλαγή στα Shared Links και τον τρόπο γρήγορης προβολής του περιεχομένου τους στον Safari browser, οδηγώντας τους στην έξοδο από το Twitter. Φυσικά αυτή η αλλαγή αφορούσε μόνο το iOS 8 και όχι το Android.

    Το δεύτερο “σφάλμα” ήταν ένα bug στο iOS 8 που ουσιαστικά “αχρήστευσε” τα passwords 1 εκατομμυρίου χρηστών στο Twitter, οι οποίοι και δεν επέστρεψαν ποτέ στην υπηρεσία. Όπως και να έχει το πράγμα, το Twitter δύσκολα θα ξεπεράσει τα 400 εκατομμύρια χρήστες αν συνεχίσει με τέτοιο ρυθμό αύξησης, ο οποίος διαρκώς μειώνεται άλλωστε.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles