18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το Twitter σου δείχνει πώς να αναφέρεις ένα tweet στην αστυνομία

    Τα Social Media είναι πλέον ο μοντέρνος τρόπος για να εκφράσει κανείς το μίσος του απέναντι σε κάποιον συνάνθρωπο του. Εκεί όπου το bullying μετατρέπεται σε cyberbullying, με το Twitter να αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για καταστάσεις online εκφοβισμού και απειλών, όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί πρόσφατα ο CEO του, Dick Costolo.

    online bullying

    Η πρώτη κίνηση στο cyberbullying του Twitter είναι η αναφορά (report) ενός ή περισσότερων tweets, με αποτέλεσμα την αφαίρεση τους ή τη διαγραφή των προφίλ των ιδιοκτητών τους. Κάποιοι, όμως, δεν αρκούνται σε αυτό, προσφεύγοντας πολλές φορές στην αστυνομία και στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την ομάδα του Twitter να βοηθά την κατάσταση με μία νέα λειτουργία.

    twitter helps users report threats to police

    Η νέα αυτή λειτουργία συναντάται μετά την αναφορά ενός tweet με την ένδειξη «Email report» και στέλνει ένα αντίγραφο της αναφοράς στο email του χρήστη για επίδειξη του στις αστυνομικές αρχές. Το αντίγραφο αυτό περιέχει αρχικά σύνδεσμο προς το tweet που αναφέρθηκε, το όνομα του συντάκτη του, σύνδεσμο προς το προφίλ του συντάκτη και ώρα σύνταξης του tweet. Στη συνέχεια συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία εκείνου που έκανε την αναφορά, όπως το όνομα του και σύνδεσμο προς το προφίλ του, καθώς και ώρα σύνταξης της αναφοράς.

    twitter helps users report threats to police

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles