14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To Twitter ετοιμάζει ανεξάρτητη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων

    Μπορεί η επικαιρότητα να κατακλύζεται από τις φήμες και τις εικασίες σχετικά με την εισαγωγή του Twitter στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, μία φήμη όμως από το καλά πληροφορημένο All Things D, μας φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα: το Twitter μάλλον ετοιμάζεται να λανσάρει μία ανεξάρτητη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Μία υπηρεσία όπως το WhatsApp ή το Kik, messengers στους οποίους έχουν πρόσβαση οι χρήστες από όλο τον κόσμο σχεδόν και λειτουργούν (σχεδόν) σε όλες τις πλατφόρμες (λειτουργικά). Πόσο ευσταθεί αυτή η φήμη; Ας δούμε τα δεδομένα.

    twitter_engineering-feature

    Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Twitter λάνσαρε την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να στείλει DM (Direct Message) σε οποιονδήποτε χρήστη. Μέχρι τώρα, μπορούσε ένας χρήστης twitter να στείλει Direct Message μόνο σε κάποιον που τον ακολουθούσε. Σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές που έχει ο συντάκτης του All Things D, ήταν μία «γενική δοκιμή» αυτό το λανσάρισμα για το Twitter.

    Το δεύτερο δεδομένο που λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας για την ισχυρή πιθανότητα να λανσάρει το Twitter μία υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων είναι το αυτονόητο: το Twitter διαθέτει την τεχνογνωσία για να κάνει κάτι τέτοιο. Η αρχιτεκτονική του είναι ήδη φτιαγμένη έτσι. Η υπηρεσία του έχει ήδη λανσαριστεί σε όλο τον κόσμο. Είναι το τέταρτο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Άρα, γνωρίζει πώς γίνεται μία τέτοια εφαρμογή κι ένα παγκόσμιο λανσάρισμα.

    Το τρίτο δεδομένο που έχουμε στο μυαλό μας και υποστηρίζουμε την εγκυρότητα της φήμης του All Things Digital, είναι η υψηλή δημοφιλία των διάφορων εφαρμογών messaging. Σκεφτείτε το WhatsApp. Έχει πια, περισσότερους από 300 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Σκεφτείτε πόσο δημοφιλή είναι τα Hangouts της Google. Σκεφτείτε πόσο δημοφιλής είναι ο BlackBerry Messenger και με πόση προσμονή τον περιμένουν οι χρήστες iOS και Android. Σκεφτείτε ότι ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, έχει λανσάρει ήδη επίσης μία ανεξάρτητη αντίστοιχη υπηρεσία, το Facebook Messenger. Τα χρόνια που διανύουμε και έρχονται είναι η εποχή των messengers και επιτέλους, των messengers που δεν θα έχουν περιορισμούς στη χρήση, των messengers που δεν θα μπορούν πια τα δίκτυα κινητής να χρεώνουν ή να «κόβουν» στα δίκτυά τους.

    Με την όλο και λιγότερη χρήση της φωνής στην κινητή τηλεφωνία και με το συνεχιζόμενα υψηλό κόστος των SMS, η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ένα ισχυρότατο trend και το Twitter δεν θα είναι καθόλου παράδοξο να την ακολουθήσει. Αναμένουμε νεότερα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles