15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τώρα μπορείς κι εσύ να δανειστείς μία Google Street View camera

    Ένα από τα προϊόντα της Google που μας έχουν εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια είναι τo Street View, που εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή μας περιοχές του πλανήτη, με τέτοιο τρόπο σαν να περπατάμε δίπλα τους και να τις βλέπουμε στην πραγματικότητα.

    Trekker-Backpack

    Η Google έχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά, όσον αφορά το indexing των διάφορων περιοχών του πλανήτη μας, έχοντας επεκταθεί πρόσφατα από εσωτερικούς χώρους μνημείων ή καταστημάτων έως τα… βάθη των ωκεανών. Και τώρα θέλει να φτάσει ακόμη πιο μακριά, σε κάθε σημείο της γης, ακόμη και σε αυτά που είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια. Για τη μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του project της, ζητάει τη βοήθεια του “κοινού” και συγκεκριμένα ατόμων με τάση για πεζοπορία, ταξίδια και εξερεύνηση, ώστε να τους προμηθεύσει με τον backpack εξοπλισμό της που περιλαμβάνει την ειδικά προσαρμοσμένη κάμερα των 360 μοιρών.

    Όπως γράφει στη σχετική σελίδα της:

    “Εάν εκπροσωπείτε ένα τουριστικό πρακτορείο, μία κυβερνητική υπηρεσία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ένα πανεπιστήμιο ή μία ερευνητική ομάδα και θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες που θα ενταχθούν στο Google Maps, μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα. Πείτε μας περισσότερα για τις προτεινόμενες τοποθεσίες και τα ταξίδια που ετοιμάζετε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν υπάρχει ευκαιρία για συνεργασία σε μία Trekker συλλογή. Ευχαριστούμε!”

    Το backpack camera kit της Google έκανε το ντεμπούτο του με την “αιχμαλώτιση” υλικού από το Grand Canyon. Έχει τη δυνατότητα να τραβάει μία φωτογραφία 360 μοιρών κάθε 2.5 δευτερόλεπτα με τη βοήθεια 15 φακών, ενώ ελέγχεται από μία συσκευή Android.

    Δείτε ένα πραγματικά εντυπωσιακό video που επιδεικνύει τις δυνατότητές του και διαπιστώστε αν θέλετε να γίνετε ο επόμενος trekker της Google. Αν ναι, συμπληρώστε τη σχετική αίτηση εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles