15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Τώρα μπορείτε να πληρώσετε το… διαστημικό σας ταξίδι και σε Bitcoins

    Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία του Sir Richard Branson που ετοιμάζει εμπορικές πτήσεις στο διάστημα, τώρα μπορείτε να πληρώσετε το… εισιτήριο που θα κλείσετε σ’ αυτήν και με το νέο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. (Πρόκειται για μία είδηση που έρχεται μία μέρα μετά την γνωστοποίηση ότι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο γίνεται το πρώτο αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο που επιτρέπει την πληρωμή διδάκτρων σε Bitcoins.)

    Virgin-Galactic

    Ο ίδιος ο Branson γράφει για το θέμα σε ένα σχετικό blog post, αναφέροντας ότι μία αεροσυνοδός από τη Χαβάη έχει αγοράσει ήδη ένα εισιτήριο για πτήση της Virgin Galactic σε Bitcoins, ενώ ελπίζει ότι σύντομα “πολλοί περισσότεροι θα ακολουθήσουν τα βήματά της”. Συνεχίζει, ωστόσο, υποστηρίζοντας το (αμφιλεγόμενο ακόμη από κάποιους) ψηφιακό νόμισμα αναφέροντας σχετικά “Τα Bitcoins δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη επίσημα από τις κυβερνήσεις ως νόμισμα, αλλά με κάποια ρύθμιση ελπίζω ότι θα γίνουν πιο ευρέως αποδεκτά”.

    Η πρώτη εμπορική πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο Αύγουστο, έχοντας ανάμεσα στους επιβάτες τον ίδιο τον Richard Branson, τη σύζυγό του Holly και το γιο τους Sam. Αν και δεν έχει διαρρεύσει το όνομα κανενός άλλου επιβάτη, ακούγεται ότι δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν κλείσει εισιτήριο, ανάμεσά τους και οι Kate Winslet και Ashton Kutcher. Όσο για το πόσο κοστίζει μία και μόνο πτήση, ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 250.000 δολάρια ή αν προτιμάτε το ποσό σε… Bitcoins τα 329 ψηφιακά νομίσματα (με τη σημερινή τιμή τους που φτάνει τα 759 δολάρια).

    Εμείς, πάντως, είτε σε δολάρια, είτε σε ευρώ, είτε σε Bitcoins είναι οι τιμές, θα απολαύσουμε τις σχετικές πτήσεις της Virgin Galactic μόνο από τις ειδήσεις. Μεταξύ μας, με τις τιμές τελευταία και στις (απλές) αεροπορικές πτήσεις και μέχρι τη Βάρκιζα να πάμε το θεωρούμε ταξίδι, οπότε…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles