18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    UberTaxi: Λύνοντας τις απορίες μας από την άφιξη της Uber στην Αθήνα (συνέντευξη)

    Η 2η Δεκεμβρίου ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για την Uber, καθώς συνοδεύτηκε από την έναρξη της υπηρεσίας UberTaxi στην Αθήνα.

    UberTaxi

    Οι Alexandre Droulers, επικεφαλής της Uber για το κομμάτι της επέκτασης στη Δυτική Ευρώπη και Loic Amado, εκπρόσωπος της Uber Greece και υπεύθυνος για τα international launches της εταιρείας μίλησαν στο digitallife.gr και μας έλυσαν όλες τις απορίες για την υπηρεσία τους: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα (σ.σ. χθες 2/12/2014) καθώς ανακοινώνουμε την άφιξη της υπηρεσίας UberTaxi στην Αθήνα. Μια υπηρεσία, η οποία προσφέρει στους χρήστες της μια εφαρμογή, η οποία ήδη χρησιμοποιείται σε περισσότερες από 200 πόλεις στον κόσμο. Ανοίγοντας την εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει επαγγελματία ταξιτζή και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του”.

    “Δεύτερος λόγος του ενθουσιασμού μας”, αναφέρει ο Alexandre Droulers, “αποτελεί το γεγονός οτι μπορούμε να φέρουμε την τεχνολογία μας στην Ελλάδα και να προσφέρουμε στους επαγγελματίες ταξιτζήδες μια επιπλέον πηγή εσόδων ενώ για το επιβατικό κοινό προσφέρουμε μια επιπλέον, νέα επιλογή προκειμένου να μετακινηθούν στην πόλη με έναν ασφαλή, αξιόπιστο και οικονομικό τρόπο”.

    Alex-Droulers
    Alexandre Droulers, Head of Western Europe Expansion, Uber

    Η αποδοχή του UberTaxi από τους Έλληνες, επαγγελματίες ταξιτζήδες

    Ρωτώντας τον Droulers για την αποδοχή της υπηρεσίας τους, UberTaxi, από τους επαγγελματίες ταξιτζήδες, μας απαντά πως: “Η αποδοχή ήταν πολύ θετική. Οι επαγγελματίες ταξιτζήδες βλέπουν την υπηρεσία μας ως μια επιπλέον πηγή εσόδων, αλλά και πρόσβαση σε νέα μερίδα του επιβατικού κοινού. Πιστεύουμε πως η Αθήνα είναι μια πολύ μεγάλη αγορά, καθώς υπάρχουν 10.000 επαγγελματίες ταξιτζήδες, οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους επιβάτες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκδηλώνουν το ενδιαφέρουν τους στο Uber“.

    Είναι στα σχέδιά τους το λανσάρισμα και των υπόλοιπων υπηρεσιών της Uber;

    Σύμφωνα με το πλάνο τους, δε βρίσκεται στα σχέδιά τους το λανσάρισμα των υπηρεσιών Uber Black και Uber X στη χώρα μας. Ερωτώμενοι εάν αυτή η απόφαση έχει να κάνει με το σάλο που έχει δημιουργηθεί καθώς και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, απαντούν: “Πιστεύουμε ακράδαντα πως το UberTaxi θα είναι μια συναρπαστική υπηρεσία για τους επαγγελματίες ταξιτζήδες αλλά και το επιβατικό κοινό. Για να το διευκρινίσουμε, συνεργαζόμαστε μόνο με επαγγελματίες ταξιτζήδες και για αυτό αποφασίσαμε να λανσάρουμε αυτή την υπηρεσία. Από σήμερα, ανοίγοντας την εφαρμογή μας μπορείτε  να καλέσετε ταξί και στόχος μας είναι τις προσεχείς εβδομάδες να έχουμε αρκετούς ταξιτζήδες, προκειμένου ο χρόνος απόκρισης να μειωθεί στα δύο λεπτά”.

    Loic_Amado
    Loïc Amadò, εκπρόσωπος της Uber Greece και International Launcher της Uber

     Πλάνο επέκτασης σε άλλες ελληνικές πόλεις;

    Ποιες είναι, αλήθεια, οι επόμενες ελληνικές πόλεις στις οποίες πρόκειται να επεκταθούν; “Δεν έχουμε κανένα πλάνο! Απολύτως κανένα! Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε στην Αθήνα. Αφενός, πρέπει να ενισχύσουμε την υπάρχουσα ομάδα μας με έναν general manager και έναν operation manager και αφετέρου να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή και ανταγωνιστική εμπειρία για το επιβατικό κοινό “.

    Το UberTaxi και οι ανταγωνιστές του

    Τι έχουν να πουν για τους ανταγωνιστές τους, άραγε; “Ο ανταγωνισμός έχει κάνει πολύ καλή δουλειά! Θεωρούμε πως όταν υπάρχει ανταγωνισμός το όφελος του ταξιτζή αλλά και του επιβάτη αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα.” Ποιό είναι, όμως, το πλεονέκτημά τους έναντι του μεγάλου τους ανταγωνιστή, του TaxiBeat και γιατί πρέπει ο επιβάτης να επιλέξει το UberTaxi; “Πιστεύουμε πως με το UberTaxi ο χρήστης έχει μια ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή. Ένα χαρακτηριστικό της εφαρμογής, που μας διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές μας, είναι η αποστολή των συντεταγμένων της θέσης μέσω μηνύματος στους φίλους του χρήστη, προκειμένου να τον εντοπίσουν. Αυτό το χαρακτηριστικό ενισχύει την ασφάλεια που προαναφέραμε. Πέρα από αυτό, μπορεί ο χρήστης να δει τα στοιχεία του οδηγού και να επικοινωνήσει μαζί του (ονοματεπώνυμο, φωτογραφία και τις πινακίδες του) και να “ζήσει” την εμπειρία χωρίς να απαιτείται να έχει μετρητά μαζί του! Για εμάς, το να μην πληρώνει με μετρητά είναι πάρα πολύ σημαντικό για λόγους ασφάλειας,καθώς δε χρειάζεται να έχει κάποιος μετρητά μαζί του. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την εμπειρία μας στις πόλεις που λανσάραμε την υπηρεσία, μας καθιστά ικανούς να φέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην Αθήνα”.

    Προωθητικές ενέργειες

    Προκειμένου το αθηναϊκό, επιβατικό κοινό να γνωρίσει την υπηρεσία Uber Taxi μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ακόλουθες προωθητικές ενέργειες:

    Η πρώτη αφορά σε 20% έκτπωση επί της τιμής που αναγράφεται στο ταξίμετρο και ισχύει μέχρι τις 31/1/2015 ενώ, για τη  δεύτερη ενέργεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό UBERATHENS14, που σας προσφέρει 5€ σε μονάδες, ποσό το οποίο είναι στη διάθεσή σας για ένα μήνα.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles