20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ultra Pods: τα πρώτα μέσα μαζικής μεταφοράς που λειτουργούν χωρίς οδηγό

    Η πρωτοβουλία των Άγγλων για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων οχημάτων χωρίς οδηγό έγινε πρόσφατα πραγματικότητα και ξεκίνησε ήδη η χρήση τους. Ο δήμος του Γκρίνουιτς αποτέλεσε το πεδίο δοκιμών για το GATEway Project, το οποίο θα παράσχει αυτοματοποιημένη μεταφορά σε συγκεκριμένους προορισμούς με στόχο την ενεργοποίηση του δημόσιου αισθήματος σχετικά με τα αυτοματοποιημένα οχήματα. Αυτή τη στιγμή, το GATEway Project προετοιμάζει τις κάψουλες που θα μεταφέρουν τους πολίτες τριγύρω στο Λονδίνο χωρίς να υπάρχει οδηγός.

    sfg

    Τέτοιου είδους κάψουλες χρησιμοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο του Χίθροου, οπότε οι δοκιμές που θα γίνουν αφορούν κυρίως την περιβαλλοντική αντίδραση σε αυτά, παρά την ίδια την τεχνολογία. Στο Χίθροου, οι ηλεκτρικές κάψουλες κινούνται πάνω σε ράγες με σκοπό τη μεταφορά ταξιδιωτών μέσα στα όρια του αεροδρομίου. Το ειδικευμένο Εργαστήριο Έρευνας Μεταφορών συνεργάζεται με τους Westfield Sportscars και Oxbotica – μια ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ειδικευόμενη στη Ρομποτική – ώστενα μπορέσουν να μεταφέρουν τα Ultra Pods εκτός των ραγών και εντός των δρόμων.

    Οι περιοχές του Γκρίνουιτς θεωρούνται το τέλειο μέρος για τις δοκιμές των Ultra Pods, επειδή χρησιμοποιούνται συχνά από ποδηλάτες και περιπατητές. Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές θα περάσουν από συνεντεύξεις πριν και μετά της εμπειρίας που θα ζήσουν.

    Το εγχείρημα αυτό έχει χρηματοδοτηθεί από την Αγγλική κυβέρνηση, ενώ η ημερομηνία της κυκλοφορίας τους στους δρόμους είναι άγνωστη ακόμα.

    Δείτε το βίντεο:

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles