16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    UMi ROME. Οκταπύρηνο made in China smartphone με τιμή στα… τάρταρα!

    Οι Κινέζοι κατασκευαστές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταφέρει να κλέψουν την παράσταση, κυκλοφορώντας στην αγορά συσκευές που περνούν σε άλλη διάσταση την έννοια του value for money. Μία τέτοια συσκευή είναι και το ROME, ένα smartphone που μας έρχεται από την (όχι και τόσο γνωστή) κινεζική εταιρεία UMi και το οποίο προσφέρει αρκετά ανεπτυγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά με τιμή, η οποία είναι πραγματικά… χώμα!

    UMi ROME 1

    Συγκεκριμένα, το UMi ROME που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά προσφέρει display στις 5.5 ίντσες, οκταπύρηνο chipset και 3GB μνήμης RAM και όλα αυτά με τιμή στα 89.99$! Ναι, δεν πρόκειται για λάθος, με λιγότερα από 100 Ευρώ η UMi επαναπροσδιορίζει τον όρο value for money με ένα πλήρως λειτουργικό smartphone, το οποίο όπως θα δείτε και παρακάτω μπορεί να φέρει εις πέρας τα περισσότερα basic και καθημερινά tasks (και όχι μόνο). Ειδικότερα, το μεταλλικό frame με πάχος στα 7.9mm και το design που παραπέμπει σε άλλες γνωστές ναυαρχίδες ξεγελάει ότι το ROME πρόκειται για ένα τόσο οικονομικό smartphone. Όπως προαναφέραμε, τo UMi διαθέτει display στις 5.5 ίντσες με resolution στα 720p τεχνολογίας AMOLED και pixel density στα 267ppi. Στο εσωτερικό της ultra-budget πρότασης της UMi βρίσκεται ένα 64-bit octa-core MediaTek MT6753, το οποίο συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM!

    UMi ROME 2

    Επιπλέον, το μικρό σε τιμή αλλά μεγάλο σε δυνατότητες ROME διαθέτει 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, όπως επίσης και μία υποδοχή για microSD card. Όσον αφορά την κάμερα εδώ έχουμε  13MP rear cam (σένσορας SONY IMX164) και μία μπροστινή κάμερα με 2MP. Τέλος, η πρόταση της UMi έρχεται με Android 5.1 Lollipop και μπαταρία με χωρητικότητα στα 2500mAh! Με σχεδόν μηδαμινό κόστος σε σύγκριση με αυτά που προσφέρει, εάν το ROME βγει στην κινεζική αγορά και έρθει και από τα μέρη μας με τιμή κοντά στα 80 Ευρώ, τότε μιλάμε για τον απόλυτο πρωταθλητή στην value for money κατηγορία!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles