13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Unboxing & hands-on review με το CAT S42 – “Σκληροτράχηλο και πανίσχυρο”!

    To  νέο ανθεκτικό smartphone της Cat, το S42, ήρθε πριν από λίγες μέρες και στην ελληνική αγορά και ήμαστε από τους πρώτους που το είχαμε στα χέρια μας για δοκιμή και unboxing!
    Όπως και με το προηγούμενο μοντέλο της CAT που είδαμε, το S52, έμφαση δόθηκε στη “στροφή” που κάνει η εταιρεία όσον αφορά το target group της, καθώς ο στόχος της ήταν να δημιουργήσει ένα smartphone με αρκετά καλά specs και υψηλή αντοχή σε κακουχίες, το οποίο όμως να μην είναι ογκώδες, βαρύ και δύσχρηστο.


    Το αποτέλεσμα ήταν το Cat S42, το οποίο ουσιαστικά είναι ένα ικανό mid-range smartphone με πολύ ποιοτική και ανθεκτική κατασκευή, ένα smartphone που “δε χρειάζεται θήκη” και απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και επαγγέλματος, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό target group της Cat που ήταν τα “σκληρά επαγγέλματα”. Με 12,7mm πάχος και βάρος 220+g, το S42 ενισχύεται από υψηλής ποιότητας συνθετικό περίβλημα , με λεπτό αλλά αντιολισθητικό καουτσούκ TPU backplate, εξασφαλίζοντας μια κομψή, κλασική εμφάνιση για κάθε ώρα της ημέρας. Η εμπρόσθια όψη καλύπτεται από γυαλί Corning Gorilla Glass 5, τοποθετημένο στο εσωτερικό μέρος του πλαισίου της συσκευής, με πλήρως μεταλλικά στοιχεία και waterproof connectors που συμπληρώνουν τον σχεδιασμό.


    Τα τηλέφωνα Cat αποτέλεσαν πρότυπο για την αγορά ανθεκτικών κινητών. Το Cat S42 δεν αποτελεί εξαίρεση. Κατασκευάστηκε για να διαρκεί, έχοντας υποστεί εξαιρετικά αυστηρές δοκιμασίες πτώσης σε χάλυβα από 1,8 μέτρα, συμπεριλαμβανομένων πτώσεων σε κάθε πλευρά και γωνία. Είναι ανθεκτικό στη σκόνη και μπορεί να βυθιστεί πλήρως στο νερό, με Βαθμό Προστασίας IP68. Ανταποκρίνεται πλήρως στο πρότυπο MIL STD 810G του Αμερικανικού στρατού. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει περάσει από φράγμα των δοκιμών Mil Spec, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών κραδασμών, των ακραίων υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών, των τεστ υγρασίας και ομίχλης, εξασφαλίζοντας ότι με το Cat S42 τα ατυχήματα δεν συμβαίνουν. Επιπλέον, έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες ψεκασμού αλμυρού νερού.

    Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5,5″ με IPS panel και ανάλυση 720×1440 pixels, με 18:9 aspect ratio. Στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Helio A20 chipset της MediaTek μαζί με 3GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, ενώ η συσκευή τρέχει Android 10 (θα λάβει και αναβάθμιση σε Android 11), με τα “extra” tools της CAT που βρίσκουμε σε κάθε smartphone της. Αξίζει να αναφερθεί πως η οθόνη αφής λειτουργεί τόσο με γάντια, όσο και με βρεγμένα χέρια. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια 13MP κάμερα με LED flash και δυνατότητα λήψης 1080p video ενώ στο εμπρός υπάρχει μια 5MP selfie camera. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει b/g/n WiFi δίκτυα με δυνατότητα hotspot, Bluetooth 5.0 με A2DP και LED, NFC και FM Radio, αλλά και μια microUSB θύρα με OTG. Δέχεται δύο κάρτες SIM ή μια SIM και μια microSD.


    Τέλος, η μπαταρία του S42 έχει χωρητικότητα 4.200mAh και του προσφέρει πολλές ώρες αυτονομίας χάρη στη χαμηλή του κατανάλωση. Το smartphone CΑΤ S42 έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης στα 289 € και αρχικά θα διατίθεται σε αποκλειστικότητα -το διάστημα από τις 27 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου-από τα καταστήματα Cosmote και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

    Δείτε το unboxing video μας του Cat S42!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles